Jumaat, 31 Julai 2009

Makanan Kegemaran Afiq!

Dicatat oleh wuzz_in di 5:15 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam..

Sebenarnya Afiq ni tak suke makan..gempak lebih aje sebenarnya tajuk tuh.huhu..Afiq memang tak suke makan..yang dia suke hanyalah Farley Rusk sahaja..sedih sgt mak sebab penat masak. Afiq muntahkan semula apa mak mask..huhu..

Tapi entri nih adalah saje2 nak tunjuk gambar Afiq makan 'korokke' versi ubi keledek.Sedap kalian..saya pon suke!Afiq memang suke makan. Slalu mak masak ape pon Afiq tak mo makan taw..huhu..

Yang budak busuk kat depan tu adalah si Anwar Hadi.Anak kakak sy yang sepanjang mggu ni tak moh balik umah mak dia sebab tak moh tolong mak dia.Sabar jelah kan?kiki..

Kalu sesapa nak resepi korokke itu, sila2 lah bagitau sy.Dengan senang hati ingin ku beri..hehe..

br/>

Khamis, 30 Julai 2009

Hangenn Satu Badan!

Dicatat oleh wuzz_in di 6:59 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya berasa hangen ari nih kerana :
1. Broadband sy yg mahal ineh (mahal la bg org yg tak berapa kaya mcm sy kan..huwaaa), asik tak dapat connect internet..campak kang..

2. Laptop sy telah mula menunjukkan ingin membuat masalah.. Dahla baru beli br 2 bulan kot..bkn sehingget dua okeh..ribu riban okeh..sy rasa kerana ada virus lah..ari tuh teman sy telah memasukkan thumbdrive yg penuh virus ke dalamnya..untuk pengetahuan kalian, sy sendiri TIDAK PERNAH sekali pon memasukkan thumbdrive sy sendiri kerana sy sgt syg kan laptop sy ineh, tak moh kena virus..sekali bila org buat..apo nak dikato??...huwaaaa

Jadi hari ni mood trus menurun..no smiling2 anymore..no joking around..no main2 manja2 dgn Afiq bile tak nak tido..no to everything.Because i'm sooooo p%@!#d off okeh..

Chiow dolu..nak makan cekelat..mengubat hati yg pilu...HUWAAAAAAAA

Rabu, 29 Julai 2009

Guru, isteri, ibu dan dot dot dot

Dicatat oleh wuzz_in di 5:57 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam hari Rabu kalian..
Hari ni sy agak letih. Kenapa?Sebab ari ni sy duty jaga Persatuan Sains. Smalam sy dah letih sebab setel kan fail untuk audit ISO yg menyusahkan gue pastu ari ni kene berdebar2 takut kena panggil dgn ISO. Sy memang tak ready pebenda pon untuk KOKO. Sy ingat nak wat volcanoes. ..Tapi kena bwk tepung, cuka, minyak, bikarbonat..aduih..manyak syangat lah..

Kan sy baru excited nak bawak pam baru ke sekolah..hehehe..

Last2 sy buat pertandingan menamakan tumbuhan herba. Sebenarnya sy pon tak tau nama pokok2 itu..halia?kunyit?jerangau?kaduk?
ohhh..sy fail kalian bab2 nih..tapi anak murid sy lagi dasat..sireh dgn kaduk pon tak tau beza..hehehe..

Balik umah dah dky 5.30..pas uncle yg betulkan kipas balik, sy,(oh lupa nak citer kipas bilik sy telah meletop dgn kuat sekali mggu lepas..)trus masak..kol 6.30 br setel..pastu sy pi mandikan pokok2 kat lua umah..pastu mandikan anak bujang sy pulak..pastu saya sental baju bujang sy itu plak dah seminggu tak basuh! pastu solat pastu bacakan Afiq buku n pastu Afiq pon tido..

Kesimpulan cerita, sy cuma main dgn anak sy tak sampai sejam hari ini..
adakah sy seorang ibu yang dasat? tak bertanggung jawab?tak prihatin? patot sy naikkan gaji cik comah. dia dah jd bagai ibu kedua Afiq..huwaa..

Afiq, mak syg sgt Afiq taw..mak bz sebab mak rajin terpaksa buat sorang2 sumer keje tuh..maafkan mak sayang..huhu..



Isnin, 27 Julai 2009

Fenugreek 2

Dicatat oleh wuzz_in di 8:04 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam hari selasa kalian..

Update on my fenugreek intake. Smalam telan 2 bijik jer..ari ahad telan 5 bijik..akibatnya pada hari Senin (smalam) sy telah diserang cirit birit!Huwaa...

Tapi takpe..

Pagi ni pam kol 9.30 dapatlah ...jeng..jeng..jeng.. 4 oz!!




Alhamdulillah..smalam sy dah beli kapsul kosong. Hajat di hati nak wat pil fenugreek sendirilah..

Entah2 bukan sebab fenugreek..my cik bulan merah is almost over..
So, result experiment maybe not valid kots..kiki..

anyway, syukur dah menaik sket supply..

Lagi satu nak bagitau..

FS dah sampai!!! yeaahhaaa!!


Ahad, 26 Julai 2009

Fenugreek

Dicatat oleh wuzz_in di 12:29 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Kalian tau kan supply susuku maseh begitew kan?
jadi kali ni sy nak try makan balik fenugreek..
Ari tuh makan hampeh tak jalan..
so, kalu ada perubahan akanku kabarkan pada kalian okeh?

Ari ni sudah print sume kajian tindakan aku..

Afiq sudah pandai geleng pale 'LAILAHAILLALLAH'
Tapi sambil tangan buat bye2
kiki..
pape jerlah Afiq ni taw..

Tadi sy makan, seperti biasa dia akan nanges dan kata.."nnnaakkk"

Boley plak budak baya tuh cakap begitew ek?

Okeh kalian..

Sy kena siapkan PEKA plak..

Mengalahkan menteri tak bz nyer sy ni?
Kan best kalu gaji mengalahkan menteri kan?hehe..

Chioww,

Sabtu, 25 Julai 2009

SuDaH LegAAAA

Dicatat oleh wuzz_in di 8:14 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
salam..

Ari nih sy sudah bentang kajian tindakan depan collegue.
Perasaan?

Yeeaahaaa!!!

Ngeh..ngeh..

Mesti lah lega kalian.Walaupon kajian tindakan sy agak2 zzero jer, tapi takde org komen panjang2 okeh.keke

Cikgu razali tak komen pape. Itu sudah bagus. Sebab kalu dia tanya lah, sah sy tak tau jawap punya. hehe

Balik skola sy trus pi bilik blekang dan 'study maut ' novel Setiap Jumaat by Norhayati Berahim.Okeh gak lah citer die.

Afiq?
Telah diculik makciknya..Sy dok sorang lah kat umah. En suami ada, tapi dia bz tgk transformer dgn 2 org anak sedaranya. So saya dok lah menyendiri kat blkg.

Supply cemana?
Maseh merudum..but naiklah sket..from 1 oz skrg dapatlah 2 oz ++..
ntahla cemana nak teruskan bf nih..

putus asa nya saya kalian..
per lagi sy tak makan?

pe lagi sy tak buat?

erm...sy serah pada Allah sj..ade rezki, Afiq nenen lah dgn sy sampai 2 thn..
Fs baru nak sampai plg awal selasa depan..by that time aku tak tau lah susu ku tahap mana dah..
menaik?
menurun?
erm..


Ku perlukan semangat, kalian..


Selasa, 21 Julai 2009

Tag Lagi..

Dicatat oleh wuzz_in di 9:26 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Okeh kalian, ini tag kedua..ku curik dari nonnie78 lagi..
For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.
TRANSLATION:
A - ka----F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi
B - tu----G - ji----- L - ta----- Q - ke ----V - ru
C - mi----H - ri ----M - rin ----R - shi ---W - mei
D - te----I - ki -----N - to----- S - ari---- X - na
E - ku--- J - zu ----O - mo ----T - chi---- Y – fu

N-to
O-mo
R- shi
H-ri
A-ka
W-mei
A-ka
Z-zi
A-ka
H-ri

To-mo-shi-ri-ka-mei-ka-zi-ka-ri

Ceh!! Ini adalah tidak adil! Apa kaitan kari dengan nama ku??kiki
Sungguh tak sedap..time kasih abah, bagi ja nama yang sedap, tak de bunyi kari2 ker, masak2 lemak ker kan..kiki..

Nak tag Along Zafira..sila lah buat..kot2 ada bunyi2 masak lemak plaks.hehe..

TAG

Dicatat oleh wuzz_in di 7:40 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam. Bismillah.
Saya tak de mood ari nih sebab supply susu amat3 merudum. Nak pam pon malas rasanya..jadi sy mengabes masa menjawab tag yg ku ‘curik’ dari blog nonnie78..huhu..

Sapa nama pasangan anda?
Muhammad Azli bin Hussain..family dia panggil elly(macam ala2 aww gitew.kiki)..anak sedara panggil dia Pakcu,anuar hadi anak sedara ku ituh panggil dia cik assli..kakaka..sy panggil dia?Abg ler..tak pon..abah..
Brapa umur dia?
32 tahun tahun ni

Apa yang pasangan anda Minati?
Membunuh/menangkap/menjala/menembak ikan2 hingga pupus di sungai tapah..kekeke

Apa karektor pasangan anda?
tak remantik langsung,suka ngorat org, peramah tahap gaban, manja ya ampunnn,bertanggungjawab,tak kedekut dengan family tapi dgn org lain kedekut amat..kikirajin, tak suke tido, suka layan budak, pemarah kalu tgh takde mood, dgn sy pon dia akan marah2..sedey taw..tak matang sungguh

Makanan kegemaran?
Masak lomak cili api, sambal, kari kepala dinasour ikan, telur dadar goring minyak banyak kolestrol ,mee kari

Macam mana dia tidur?
berdengkur.. tidur separa niarap (camna nak citer ek?) dgn tangan/lengan di bawah bantal.


Apa kata-kata pertama darinya ketika pertama kali berjumpa dulu?
Masa 1st time jumpa masa en suami datang merisik..gimana mau bercakap dong?maluuuu


Apa yg buat anda suka padanya?
Aiyoo, ini soklan tak reti jawab. Sebab?Ku n dia adalah pilihan keluarga, makanya ku terima dia sebagai suami sebelum sempat kenal n suka.kiki..tapi sy terima seadanya..dialah jodoh sy sampai akhir hayat saya..aminn

Apakah impian anda & Pasangan anda?
Nak idup bahagia sentiasa sampai ke akhir hayat..nak dapat anak yg soleh dan solehah..

Nak pass siapa tag ni?
Ala.. saya bukan banyak followers pons...tapi lehla tag mizah yer..sila2 lah jawab no..kiki

Ahad, 19 Julai 2009

LuAhan HaTiiKuU

Dicatat oleh wuzz_in di 7:27 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
KAlian..
dengarlah luahan hati ku..(bley dengar kaa?Baca jer noo)

SUSUKU MERUDUM!!

Saya sdg menunggu cik bulan merah..maka susu sy merudum tahap terjun tiruk..

Dari biasa pam dapat 4 oz....kini menjadi.....0.5 oz!!!

Pagi tadi lupa nak bawak milkmaid tea..sy dah bancuh..terletak jer atas meja...

Bengang nyer sy dgn kecuaian sy itu..

Ketuk Pale!Ketuk Pale!

Dush!Dush!

Huwaaaaa....

Ya Allah, baykkanlah susuku seperti sedia kala..
Kasihanilah anakku Ya Allah...

Freestyle..
Bila nak sampai..
Ku perlukanmu untuk hyperstimulation ku!!

Kalian,
Ampun utk entri mengarut ni..ku sekadar meluah perasaan!

Doakan saya yer kalian...

Khamis, 16 Julai 2009

Puasa

Dicatat oleh wuzz_in di 2:45 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Kalian tertanya tak, apa sy buat pagi2 buta membuat netri baru di blog?Sebenarnya sy sudah ter overdose tido.kiki..smalam sy pose, jadi balik dari sekolah pada pukul 3 lebih,(ada meeting lagi kat skola )saya terus mengeluarkan ayam dari peti es. Saya tengah berangan nak makan mask lemak ayam yg sedap. Setelah bertungkus lumus masak, dah siap semua, saya pon bagi makan Afiq.

Kol 6 tetiba teringat, milk shake kurma + halba tak wat lagi. Oh, sy tak cerita yer, sy tgh menunggu kedatangan cik bulan merah. Jadi supply susu sy merudum tahap terjun tiruk punye.Dari 4 oz every session kepada 1 oz..sampai lebam2 lah my B sebab tak pandai perah..huwaaa..tu sebab sy kena buat milkshake yg sangatlah ngeri rasanya itu.huhu

Kemudian selepas berbuka,(oh sedap sungguh kalian laukku tadi.Nak resepi silalah contact sy yer.)saya solat dan baca yasin. Pastu terus lah tertido sampai pg. Jadi sy bgn awal sebab isya' tak solat lagik.kiki..terjaga byk kali, tapi Afiq terjaga jugak. Nenen dia, last2 tertido skali..itu sebab entri inin sungguhlah pagi2 buta sekali..tapi internet agak2 laju lah kalian..sonok..

Sy cun solat dulu..

Rabu, 15 Julai 2009

PeNjIMaTaN!!

Dicatat oleh wuzz_in di 5:57 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Semalam sy berborak dgn kawan sekerja sy. Dia kata yg tiap2 bulan sejak ada anak ni, duit mesti kena sediakan untuk pampers anak dia..Itu biasalah. Tapi anak dia tak tahan macam Afiq yg boley bedal pampers cap ayam ajer, so terpaksa bli paling koman Jenama PetPet..Kalian tau tak rege PetPet ituh? Mahal lah kalian..Itu menurut pandangan mata acik lah kan, sebab acik dolu2 pakaikan Afiq yg cap ayam, lembu atau kambing sajer..kiki..so, tiap bulan kena set aside duit pampers. kemudian dia kata pengasuh suh beli lagi susu tin sebab dah habis. Well, what do u expect kan, since anak dah besar, maka makin besar lah temboloknyaselera makannya. Dan anak kawan sy ini minum susu yang bercap mahal juger kerna en. suaminya dolu dr awal dah terbeli yg itu..wokeh, 50 hengget se tin ye kalian. Oh, apabila mendengar cerita nyer ituh, tergugat jgk iman den. Manyak makan duit woo...itu baru sorang. kalu macam sy yag citer2 nak Lima belas ni cemana?..sy amatlah bersyukur kerana Afiq memakai CD (cloth diaper) yg boleh diguna semula. dan Afiq minum susu ibunya sahaja..Tapi ituh kini, nanti sy pun tak pasti..sy cuma mencube sebaik mungkin..Memang jimat bila mengamalkan cara hidup begini. Walaupon nak beli pam itu, mahal ye kalian..cd juger, mahal yer kalian lagi mahal dr baju saya!..tapi kos itu, takkan bertambah kecuali kalu anda memang jenis suke ngabes duit sebab byk duit utk dihabeskan membeli belah barangan bayi seperti saya lah tu..kiki Saya tlah menghabiskan kira2 5 ratus kot utk sumer CD sy..tapi tak terasa sgt since sy beli ansur2..pam2 sy pula, memang mahal,tapi sehingga sekarang alhamdulillah syukur pada Allah, maseh berjasa pd sy..Jadi kalian, doakanlah supaya sy dapat terus menghasilkan susu utk Afiq agar sy dapat berjimat cermat dan paling penting, dapat memberikan Afiq yg terbaik sehingga dia berumur 2 thn...


Me,

Selasa, 14 Julai 2009

TAK BEST NYER!!

Dicatat oleh wuzz_in di 5:20 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Sy baru dapat tau kena bentang kajian tindakan sabtu mggu dpan. Arghh!!!Sy tak siap lagik!cemanalah nak wat ni..bukan aper, sy ni rasanya byk lagi keje lain nak buat tau. Kajian tindakan ini kalau semua org kena buat fair lah jugak. But every year the same panitia will have to do it. Of course it is not fair at all. Why, only science ker yg perlu di kaji dan ditindak?Tak fair taw!Geram sesangat lah sy..geram lah sangat..sy tak kire, sy nak geram jugak..Pembentangan dahla sampai 2 jam plak tuh. Apa sy nak bg tau nanti...geram!!!

Ahad, 12 Julai 2009

updates on Afiq

Dicatat oleh wuzz_in di 8:06 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya tak sehat dari ari jumaat sampailah ari ni..Jumaat lepas sy telah diserang selsema biasa je.Anak murid selalu kater "cikgu ni asik selsema jer sepanjang tahu,ek?"adui..selsema is ok for me, tapi yg tak tahan nyer sy diserang LELAH!..wheezing tak hengat punyer.Tido pon tak leh. Terjaga sebab bernafas bak sedang menyertai larian 400m berganti2 Olimpik.huhu..ari ni dah ok sket, so dapatlah sekolah..Jumpa doktor yang bernama AWTAR singh, yg sungguh lah tak mesra langsung, marah2, patotlah nama begitu kalian. EEee, geramlah amat2 sy pada dr ituh..lain kali takkan ku pergi lagi ke klinik A**N ituh lagi.Benci!!

oppss

Ok, enuff of luahan hati k..

Afiq dah pandai kedekut sekarang. Kalu kite amik makanan dia gigit sket, bukan main lagi menanges. Tapi kalu mak dia amik dia tak kesah. Dia tau, kalu tak bagi, nanti mak tak bagi nenen baru tau. kiki..dah pandai jeles jugak tuh. Kalu nampak abah n mak saje peluk2 berdua, mulalah dia cepat2 merangkak dan pergi meramas kepala mak dia n cium2 mak dia.Hihi..oh, anak mak memang nak besar sgt dah..pandai dah...Afiq pun pandai buat muncung menandakan busuk..kalu cium abah, mesti pas tuh dia akan muncungkan idung n mulut dier..abah busyuk bau rokok..kiki

Rabu, 8 Julai 2009

SELSEMA LAGI..

Dicatat oleh wuzz_in di 6:01 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Semalam sy kena selsema lagi. Dalam masa 2 mggu setengah ni dah masuk 2x sy kena selsema teruk. Semalam memang tak larat. Badan rasa sengal2. Makan jer, terus rasa nak muntah.huhu..jadi malam tadi amik keputusan nak pi klinik ari ni. so arini sy nak pi Klinik n amik mc. Klinik aper yg murah ati nak bg mc ek?Sy btol2 tak larat. mggu lepas masa selsema tuh sy dtg jgk sekolah. Larat lagi rasanya. Arini mgkin sebab dah kali ke-2, jadi effect agak2 hebat tuh. Sian Afiq. Mak nak jaga dia pon susah..arini saya upload gambar Afiq masa pi jenjalan kl-putrajaya-nilai. Tak banyak gambar pons sebab abah asik tak bagi amik gambar. Takut org kata jakun ler tuh. Padahal mak dok kl 4 thn pun tak rase jakun pun kat org yg amik gambar kan?huhu..




ni gambar kat carrefour Alamanda. Mak malas nak bergambar sekali sebab mak ingat abah nak pi kandang lembu, sekali sesat ke Alamanda.kiki..mak pi jer dgn muka busuk n mots ituh..



ni laks gambar Afiq dgn kak long kat kedai kasut..muka mak mesti takde seab mak amik gambar Afiq. Tak aci taw..kiki





ni gambar off topic. Nak tunjuk walker baru Afiq. Silalah abaikan cd afiq yg warna hot pink n abah yang terbaring tak sehat kat belakang tuh ek.hihi

Selasa, 7 Julai 2009

Yesterday was a manic monday!!

Dicatat oleh wuzz_in di 6:22 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Juz another manic monday...
i wish it was sunday...

Penah dgr tak lagu ni? ABBA nyanyi..ku suke..lagi2 memang berkaitan dgn ku ari senin smalam. hihi..pagi smalam bgn ya ampunn..kol 6.40. Giler kan? Lagi2 dgn bj tak iron nyer.
En Suami : nak abg iron kan baju tak
KU : tak yah lah..(dalam hati kata, buleehhh sesangat syg ooii)

ku pon pi mandi. Ms nk solat tgk jam dah dkt kol 7 sesangat.

KU : alamak abg, cemana nih, tudung tak iron!!
En Suami : lar..td abg nak iron kan kater tak payah..meh sini..
KU : Abg amikkan dlm beg yer..(beg tak kemas lagilah. Malam tadi sampai dkt kol 12.aku dah tak larat..huhu)

Kesimpulan cerita, ku sayang En Suami yg sanggup ironkan tudung aku..I LOVE U!!
Bkn tak nak suruh awal2, sy rasa adalah tidak fatuutt seorang istri mintak somi nyer iron kan baju.ngeh2..rasa macam ala2 durhaka ajer. Tu pasal sy tak bg En Suami sy iron tau kalian..

Sy baru balek jenjalan ke KL, putrajaya n nilai sebenarnya. Tu la pasal idup sy ala2 kelam kelibut sket ari senin smalam..tapi ada satu yg agak menggumbirakan ati sy iaitu smalam dapat 8oz 2 kali pam.hihi

Tetapi selepas sy ala2 gumbira tak hengat dapat lak surat mengatakan pentaksir Peka nak datang. Ala! Geram taw! Sy kan ketua panitia yg berkemah,oopps berhemah tinggi sila baca dgn kata antonim ye kalian.Jadi sy lah kena ngadap pentaksir itew.Ku tak suke!!

Smalam sy pi Tesco dgn En suami, sebab En Suami tibe2 terasa ingin menghabiskan duitdengan bantuan pn isteri.hihi.Jadi belilah walker n mainan kat Tesco. Tgh ada sale brg baby..Alamak, car seat otomo ituh amatlah menggoda hatiku. Dahla murah gile.Huhu.. Jadi ku beli en suami bayar ye kalian.Hehe mainan Afiq. MAinan tu cumil la sgt. Kura2 berjalan n akan reverse if langgar menda. Dan dia nyanyi,

Tu Tu Where Are U
Tu Tu Where U Now

dia nyanyi tau kalian. Bukan setakat bunyi instrument ajer. Jadi sy, en suami bersama Cik Comah macam kena sampuk plak. Asik nyanyi lagu tuh ajer. Haha..nanti sy upload gambar walker baru Afiq. Lupe lak nak bg tau, first time Afiq nak main walker tuh, Afiq telah jatuh terlentang. Maka Afiq sekarang officially phobia nak dekat dgn walker tuh..jadi sy sebagai seoran istri yg mithali telah berjaya menghabiskan duit en suami dgn membeli walker yg tak akan di gunakan oleh anak sy.hihi..jgn mare bang...

Jumaat, 31 Julai 2009

Makanan Kegemaran Afiq!


Salam..

Sebenarnya Afiq ni tak suke makan..gempak lebih aje sebenarnya tajuk tuh.huhu..Afiq memang tak suke makan..yang dia suke hanyalah Farley Rusk sahaja..sedih sgt mak sebab penat masak. Afiq muntahkan semula apa mak mask..huhu..

Tapi entri nih adalah saje2 nak tunjuk gambar Afiq makan 'korokke' versi ubi keledek.Sedap kalian..saya pon suke!Afiq memang suke makan. Slalu mak masak ape pon Afiq tak mo makan taw..huhu..

Yang budak busuk kat depan tu adalah si Anwar Hadi.Anak kakak sy yang sepanjang mggu ni tak moh balik umah mak dia sebab tak moh tolong mak dia.Sabar jelah kan?kiki..

Kalu sesapa nak resepi korokke itu, sila2 lah bagitau sy.Dengan senang hati ingin ku beri..hehe..

br/>

Khamis, 30 Julai 2009

Hangenn Satu Badan!

Saya berasa hangen ari nih kerana :
1. Broadband sy yg mahal ineh (mahal la bg org yg tak berapa kaya mcm sy kan..huwaaa), asik tak dapat connect internet..campak kang..

2. Laptop sy telah mula menunjukkan ingin membuat masalah.. Dahla baru beli br 2 bulan kot..bkn sehingget dua okeh..ribu riban okeh..sy rasa kerana ada virus lah..ari tuh teman sy telah memasukkan thumbdrive yg penuh virus ke dalamnya..untuk pengetahuan kalian, sy sendiri TIDAK PERNAH sekali pon memasukkan thumbdrive sy sendiri kerana sy sgt syg kan laptop sy ineh, tak moh kena virus..sekali bila org buat..apo nak dikato??...huwaaaa

Jadi hari ni mood trus menurun..no smiling2 anymore..no joking around..no main2 manja2 dgn Afiq bile tak nak tido..no to everything.Because i'm sooooo p%@!#d off okeh..

Chiow dolu..nak makan cekelat..mengubat hati yg pilu...HUWAAAAAAAA

Rabu, 29 Julai 2009

Guru, isteri, ibu dan dot dot dot

Salam hari Rabu kalian..
Hari ni sy agak letih. Kenapa?Sebab ari ni sy duty jaga Persatuan Sains. Smalam sy dah letih sebab setel kan fail untuk audit ISO yg menyusahkan gue pastu ari ni kene berdebar2 takut kena panggil dgn ISO. Sy memang tak ready pebenda pon untuk KOKO. Sy ingat nak wat volcanoes. ..Tapi kena bwk tepung, cuka, minyak, bikarbonat..aduih..manyak syangat lah..

Kan sy baru excited nak bawak pam baru ke sekolah..hehehe..

Last2 sy buat pertandingan menamakan tumbuhan herba. Sebenarnya sy pon tak tau nama pokok2 itu..halia?kunyit?jerangau?kaduk?
ohhh..sy fail kalian bab2 nih..tapi anak murid sy lagi dasat..sireh dgn kaduk pon tak tau beza..hehehe..

Balik umah dah dky 5.30..pas uncle yg betulkan kipas balik, sy,(oh lupa nak citer kipas bilik sy telah meletop dgn kuat sekali mggu lepas..)trus masak..kol 6.30 br setel..pastu sy pi mandikan pokok2 kat lua umah..pastu mandikan anak bujang sy pulak..pastu saya sental baju bujang sy itu plak dah seminggu tak basuh! pastu solat pastu bacakan Afiq buku n pastu Afiq pon tido..

Kesimpulan cerita, sy cuma main dgn anak sy tak sampai sejam hari ini..
adakah sy seorang ibu yang dasat? tak bertanggung jawab?tak prihatin? patot sy naikkan gaji cik comah. dia dah jd bagai ibu kedua Afiq..huwaa..

Afiq, mak syg sgt Afiq taw..mak bz sebab mak rajin terpaksa buat sorang2 sumer keje tuh..maafkan mak sayang..huhu..



Isnin, 27 Julai 2009

Fenugreek 2

Salam hari selasa kalian..

Update on my fenugreek intake. Smalam telan 2 bijik jer..ari ahad telan 5 bijik..akibatnya pada hari Senin (smalam) sy telah diserang cirit birit!Huwaa...

Tapi takpe..

Pagi ni pam kol 9.30 dapatlah ...jeng..jeng..jeng.. 4 oz!!




Alhamdulillah..smalam sy dah beli kapsul kosong. Hajat di hati nak wat pil fenugreek sendirilah..

Entah2 bukan sebab fenugreek..my cik bulan merah is almost over..
So, result experiment maybe not valid kots..kiki..

anyway, syukur dah menaik sket supply..

Lagi satu nak bagitau..

FS dah sampai!!! yeaahhaaa!!


Ahad, 26 Julai 2009

Fenugreek

Salam..
Kalian tau kan supply susuku maseh begitew kan?
jadi kali ni sy nak try makan balik fenugreek..
Ari tuh makan hampeh tak jalan..
so, kalu ada perubahan akanku kabarkan pada kalian okeh?

Ari ni sudah print sume kajian tindakan aku..

Afiq sudah pandai geleng pale 'LAILAHAILLALLAH'
Tapi sambil tangan buat bye2
kiki..
pape jerlah Afiq ni taw..

Tadi sy makan, seperti biasa dia akan nanges dan kata.."nnnaakkk"

Boley plak budak baya tuh cakap begitew ek?

Okeh kalian..

Sy kena siapkan PEKA plak..

Mengalahkan menteri tak bz nyer sy ni?
Kan best kalu gaji mengalahkan menteri kan?hehe..

Chioww,

Sabtu, 25 Julai 2009

SuDaH LegAAAA

salam..

Ari nih sy sudah bentang kajian tindakan depan collegue.
Perasaan?

Yeeaahaaa!!!

Ngeh..ngeh..

Mesti lah lega kalian.Walaupon kajian tindakan sy agak2 zzero jer, tapi takde org komen panjang2 okeh.keke

Cikgu razali tak komen pape. Itu sudah bagus. Sebab kalu dia tanya lah, sah sy tak tau jawap punya. hehe

Balik skola sy trus pi bilik blekang dan 'study maut ' novel Setiap Jumaat by Norhayati Berahim.Okeh gak lah citer die.

Afiq?
Telah diculik makciknya..Sy dok sorang lah kat umah. En suami ada, tapi dia bz tgk transformer dgn 2 org anak sedaranya. So saya dok lah menyendiri kat blkg.

Supply cemana?
Maseh merudum..but naiklah sket..from 1 oz skrg dapatlah 2 oz ++..
ntahla cemana nak teruskan bf nih..

putus asa nya saya kalian..
per lagi sy tak makan?

pe lagi sy tak buat?

erm...sy serah pada Allah sj..ade rezki, Afiq nenen lah dgn sy sampai 2 thn..
Fs baru nak sampai plg awal selasa depan..by that time aku tak tau lah susu ku tahap mana dah..
menaik?
menurun?
erm..


Ku perlukan semangat, kalian..


Selasa, 21 Julai 2009

Tag Lagi..

Okeh kalian, ini tag kedua..ku curik dari nonnie78 lagi..
For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.
TRANSLATION:
A - ka----F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi
B - tu----G - ji----- L - ta----- Q - ke ----V - ru
C - mi----H - ri ----M - rin ----R - shi ---W - mei
D - te----I - ki -----N - to----- S - ari---- X - na
E - ku--- J - zu ----O - mo ----T - chi---- Y – fu

N-to
O-mo
R- shi
H-ri
A-ka
W-mei
A-ka
Z-zi
A-ka
H-ri

To-mo-shi-ri-ka-mei-ka-zi-ka-ri

Ceh!! Ini adalah tidak adil! Apa kaitan kari dengan nama ku??kiki
Sungguh tak sedap..time kasih abah, bagi ja nama yang sedap, tak de bunyi kari2 ker, masak2 lemak ker kan..kiki..

Nak tag Along Zafira..sila lah buat..kot2 ada bunyi2 masak lemak plaks.hehe..

TAG

Salam. Bismillah.
Saya tak de mood ari nih sebab supply susu amat3 merudum. Nak pam pon malas rasanya..jadi sy mengabes masa menjawab tag yg ku ‘curik’ dari blog nonnie78..huhu..

Sapa nama pasangan anda?
Muhammad Azli bin Hussain..family dia panggil elly(macam ala2 aww gitew.kiki)..anak sedara panggil dia Pakcu,anuar hadi anak sedara ku ituh panggil dia cik assli..kakaka..sy panggil dia?Abg ler..tak pon..abah..
Brapa umur dia?
32 tahun tahun ni

Apa yang pasangan anda Minati?
Membunuh/menangkap/menjala/menembak ikan2 hingga pupus di sungai tapah..kekeke

Apa karektor pasangan anda?
tak remantik langsung,suka ngorat org, peramah tahap gaban, manja ya ampunnn,bertanggungjawab,tak kedekut dengan family tapi dgn org lain kedekut amat..kikirajin, tak suke tido, suka layan budak, pemarah kalu tgh takde mood, dgn sy pon dia akan marah2..sedey taw..tak matang sungguh

Makanan kegemaran?
Masak lomak cili api, sambal, kari kepala dinasour ikan, telur dadar goring minyak banyak kolestrol ,mee kari

Macam mana dia tidur?
berdengkur.. tidur separa niarap (camna nak citer ek?) dgn tangan/lengan di bawah bantal.


Apa kata-kata pertama darinya ketika pertama kali berjumpa dulu?
Masa 1st time jumpa masa en suami datang merisik..gimana mau bercakap dong?maluuuu


Apa yg buat anda suka padanya?
Aiyoo, ini soklan tak reti jawab. Sebab?Ku n dia adalah pilihan keluarga, makanya ku terima dia sebagai suami sebelum sempat kenal n suka.kiki..tapi sy terima seadanya..dialah jodoh sy sampai akhir hayat saya..aminn

Apakah impian anda & Pasangan anda?
Nak idup bahagia sentiasa sampai ke akhir hayat..nak dapat anak yg soleh dan solehah..

Nak pass siapa tag ni?
Ala.. saya bukan banyak followers pons...tapi lehla tag mizah yer..sila2 lah jawab no..kiki

Ahad, 19 Julai 2009

LuAhan HaTiiKuU

KAlian..
dengarlah luahan hati ku..(bley dengar kaa?Baca jer noo)

SUSUKU MERUDUM!!

Saya sdg menunggu cik bulan merah..maka susu sy merudum tahap terjun tiruk..

Dari biasa pam dapat 4 oz....kini menjadi.....0.5 oz!!!

Pagi tadi lupa nak bawak milkmaid tea..sy dah bancuh..terletak jer atas meja...

Bengang nyer sy dgn kecuaian sy itu..

Ketuk Pale!Ketuk Pale!

Dush!Dush!

Huwaaaaa....

Ya Allah, baykkanlah susuku seperti sedia kala..
Kasihanilah anakku Ya Allah...

Freestyle..
Bila nak sampai..
Ku perlukanmu untuk hyperstimulation ku!!

Kalian,
Ampun utk entri mengarut ni..ku sekadar meluah perasaan!

Doakan saya yer kalian...

Khamis, 16 Julai 2009

Puasa

Kalian tertanya tak, apa sy buat pagi2 buta membuat netri baru di blog?Sebenarnya sy sudah ter overdose tido.kiki..smalam sy pose, jadi balik dari sekolah pada pukul 3 lebih,(ada meeting lagi kat skola )saya terus mengeluarkan ayam dari peti es. Saya tengah berangan nak makan mask lemak ayam yg sedap. Setelah bertungkus lumus masak, dah siap semua, saya pon bagi makan Afiq.

Kol 6 tetiba teringat, milk shake kurma + halba tak wat lagi. Oh, sy tak cerita yer, sy tgh menunggu kedatangan cik bulan merah. Jadi supply susu sy merudum tahap terjun tiruk punye.Dari 4 oz every session kepada 1 oz..sampai lebam2 lah my B sebab tak pandai perah..huwaaa..tu sebab sy kena buat milkshake yg sangatlah ngeri rasanya itu.huhu

Kemudian selepas berbuka,(oh sedap sungguh kalian laukku tadi.Nak resepi silalah contact sy yer.)saya solat dan baca yasin. Pastu terus lah tertido sampai pg. Jadi sy bgn awal sebab isya' tak solat lagik.kiki..terjaga byk kali, tapi Afiq terjaga jugak. Nenen dia, last2 tertido skali..itu sebab entri inin sungguhlah pagi2 buta sekali..tapi internet agak2 laju lah kalian..sonok..

Sy cun solat dulu..

Rabu, 15 Julai 2009

PeNjIMaTaN!!

Semalam sy berborak dgn kawan sekerja sy. Dia kata yg tiap2 bulan sejak ada anak ni, duit mesti kena sediakan untuk pampers anak dia..Itu biasalah. Tapi anak dia tak tahan macam Afiq yg boley bedal pampers cap ayam ajer, so terpaksa bli paling koman Jenama PetPet..Kalian tau tak rege PetPet ituh? Mahal lah kalian..Itu menurut pandangan mata acik lah kan, sebab acik dolu2 pakaikan Afiq yg cap ayam, lembu atau kambing sajer..kiki..so, tiap bulan kena set aside duit pampers. kemudian dia kata pengasuh suh beli lagi susu tin sebab dah habis. Well, what do u expect kan, since anak dah besar, maka makin besar lah temboloknyaselera makannya. Dan anak kawan sy ini minum susu yang bercap mahal juger kerna en. suaminya dolu dr awal dah terbeli yg itu..wokeh, 50 hengget se tin ye kalian. Oh, apabila mendengar cerita nyer ituh, tergugat jgk iman den. Manyak makan duit woo...itu baru sorang. kalu macam sy yag citer2 nak Lima belas ni cemana?..sy amatlah bersyukur kerana Afiq memakai CD (cloth diaper) yg boleh diguna semula. dan Afiq minum susu ibunya sahaja..Tapi ituh kini, nanti sy pun tak pasti..sy cuma mencube sebaik mungkin..Memang jimat bila mengamalkan cara hidup begini. Walaupon nak beli pam itu, mahal ye kalian..cd juger, mahal yer kalian lagi mahal dr baju saya!..tapi kos itu, takkan bertambah kecuali kalu anda memang jenis suke ngabes duit sebab byk duit utk dihabeskan membeli belah barangan bayi seperti saya lah tu..kiki Saya tlah menghabiskan kira2 5 ratus kot utk sumer CD sy..tapi tak terasa sgt since sy beli ansur2..pam2 sy pula, memang mahal,tapi sehingga sekarang alhamdulillah syukur pada Allah, maseh berjasa pd sy..Jadi kalian, doakanlah supaya sy dapat terus menghasilkan susu utk Afiq agar sy dapat berjimat cermat dan paling penting, dapat memberikan Afiq yg terbaik sehingga dia berumur 2 thn...


Me,

Selasa, 14 Julai 2009

TAK BEST NYER!!

Sy baru dapat tau kena bentang kajian tindakan sabtu mggu dpan. Arghh!!!Sy tak siap lagik!cemanalah nak wat ni..bukan aper, sy ni rasanya byk lagi keje lain nak buat tau. Kajian tindakan ini kalau semua org kena buat fair lah jugak. But every year the same panitia will have to do it. Of course it is not fair at all. Why, only science ker yg perlu di kaji dan ditindak?Tak fair taw!Geram sesangat lah sy..geram lah sangat..sy tak kire, sy nak geram jugak..Pembentangan dahla sampai 2 jam plak tuh. Apa sy nak bg tau nanti...geram!!!

Ahad, 12 Julai 2009

updates on Afiq

Saya tak sehat dari ari jumaat sampailah ari ni..Jumaat lepas sy telah diserang selsema biasa je.Anak murid selalu kater "cikgu ni asik selsema jer sepanjang tahu,ek?"adui..selsema is ok for me, tapi yg tak tahan nyer sy diserang LELAH!..wheezing tak hengat punyer.Tido pon tak leh. Terjaga sebab bernafas bak sedang menyertai larian 400m berganti2 Olimpik.huhu..ari ni dah ok sket, so dapatlah sekolah..Jumpa doktor yang bernama AWTAR singh, yg sungguh lah tak mesra langsung, marah2, patotlah nama begitu kalian. EEee, geramlah amat2 sy pada dr ituh..lain kali takkan ku pergi lagi ke klinik A**N ituh lagi.Benci!!

oppss

Ok, enuff of luahan hati k..

Afiq dah pandai kedekut sekarang. Kalu kite amik makanan dia gigit sket, bukan main lagi menanges. Tapi kalu mak dia amik dia tak kesah. Dia tau, kalu tak bagi, nanti mak tak bagi nenen baru tau. kiki..dah pandai jeles jugak tuh. Kalu nampak abah n mak saje peluk2 berdua, mulalah dia cepat2 merangkak dan pergi meramas kepala mak dia n cium2 mak dia.Hihi..oh, anak mak memang nak besar sgt dah..pandai dah...Afiq pun pandai buat muncung menandakan busuk..kalu cium abah, mesti pas tuh dia akan muncungkan idung n mulut dier..abah busyuk bau rokok..kiki

Rabu, 8 Julai 2009

SELSEMA LAGI..

Semalam sy kena selsema lagi. Dalam masa 2 mggu setengah ni dah masuk 2x sy kena selsema teruk. Semalam memang tak larat. Badan rasa sengal2. Makan jer, terus rasa nak muntah.huhu..jadi malam tadi amik keputusan nak pi klinik ari ni. so arini sy nak pi Klinik n amik mc. Klinik aper yg murah ati nak bg mc ek?Sy btol2 tak larat. mggu lepas masa selsema tuh sy dtg jgk sekolah. Larat lagi rasanya. Arini mgkin sebab dah kali ke-2, jadi effect agak2 hebat tuh. Sian Afiq. Mak nak jaga dia pon susah..arini saya upload gambar Afiq masa pi jenjalan kl-putrajaya-nilai. Tak banyak gambar pons sebab abah asik tak bagi amik gambar. Takut org kata jakun ler tuh. Padahal mak dok kl 4 thn pun tak rase jakun pun kat org yg amik gambar kan?huhu..




ni gambar kat carrefour Alamanda. Mak malas nak bergambar sekali sebab mak ingat abah nak pi kandang lembu, sekali sesat ke Alamanda.kiki..mak pi jer dgn muka busuk n mots ituh..



ni laks gambar Afiq dgn kak long kat kedai kasut..muka mak mesti takde seab mak amik gambar Afiq. Tak aci taw..kiki





ni gambar off topic. Nak tunjuk walker baru Afiq. Silalah abaikan cd afiq yg warna hot pink n abah yang terbaring tak sehat kat belakang tuh ek.hihi

Selasa, 7 Julai 2009

Yesterday was a manic monday!!

Juz another manic monday...
i wish it was sunday...

Penah dgr tak lagu ni? ABBA nyanyi..ku suke..lagi2 memang berkaitan dgn ku ari senin smalam. hihi..pagi smalam bgn ya ampunn..kol 6.40. Giler kan? Lagi2 dgn bj tak iron nyer.
En Suami : nak abg iron kan baju tak
KU : tak yah lah..(dalam hati kata, buleehhh sesangat syg ooii)

ku pon pi mandi. Ms nk solat tgk jam dah dkt kol 7 sesangat.

KU : alamak abg, cemana nih, tudung tak iron!!
En Suami : lar..td abg nak iron kan kater tak payah..meh sini..
KU : Abg amikkan dlm beg yer..(beg tak kemas lagilah. Malam tadi sampai dkt kol 12.aku dah tak larat..huhu)

Kesimpulan cerita, ku sayang En Suami yg sanggup ironkan tudung aku..I LOVE U!!
Bkn tak nak suruh awal2, sy rasa adalah tidak fatuutt seorang istri mintak somi nyer iron kan baju.ngeh2..rasa macam ala2 durhaka ajer. Tu pasal sy tak bg En Suami sy iron tau kalian..

Sy baru balek jenjalan ke KL, putrajaya n nilai sebenarnya. Tu la pasal idup sy ala2 kelam kelibut sket ari senin smalam..tapi ada satu yg agak menggumbirakan ati sy iaitu smalam dapat 8oz 2 kali pam.hihi

Tetapi selepas sy ala2 gumbira tak hengat dapat lak surat mengatakan pentaksir Peka nak datang. Ala! Geram taw! Sy kan ketua panitia yg berkemah,oopps berhemah tinggi sila baca dgn kata antonim ye kalian.Jadi sy lah kena ngadap pentaksir itew.Ku tak suke!!

Smalam sy pi Tesco dgn En suami, sebab En Suami tibe2 terasa ingin menghabiskan duitdengan bantuan pn isteri.hihi.Jadi belilah walker n mainan kat Tesco. Tgh ada sale brg baby..Alamak, car seat otomo ituh amatlah menggoda hatiku. Dahla murah gile.Huhu.. Jadi ku beli en suami bayar ye kalian.Hehe mainan Afiq. MAinan tu cumil la sgt. Kura2 berjalan n akan reverse if langgar menda. Dan dia nyanyi,

Tu Tu Where Are U
Tu Tu Where U Now

dia nyanyi tau kalian. Bukan setakat bunyi instrument ajer. Jadi sy, en suami bersama Cik Comah macam kena sampuk plak. Asik nyanyi lagu tuh ajer. Haha..nanti sy upload gambar walker baru Afiq. Lupe lak nak bg tau, first time Afiq nak main walker tuh, Afiq telah jatuh terlentang. Maka Afiq sekarang officially phobia nak dekat dgn walker tuh..jadi sy sebagai seoran istri yg mithali telah berjaya menghabiskan duit en suami dgn membeli walker yg tak akan di gunakan oleh anak sy.hihi..jgn mare bang...
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea