Sabtu, 27 Februari 2010

Home Alone

Dicatat oleh wuzz_in di 6:15 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

Yap!Saya sedang home alone dgn Afiq dari Hari jumaat..Kire hari ni Home Alone 2 lah..hehe..

Saya kesian dekat Afiq sebab saya adalah mabuk sepanjang hari.Terlepek macam kain buruk dekat ruang tamu..Dasat sungguh saya kali ni..Saya ingat sudah bersedia dari segala segilah kan pregnen ni, sungguh tak terpikir akan mabuk begini(tak sedialah namanya tuh kan?hehe)

Afiq main sorang2 jer..saya teman lah sekejap2.Yang lebeynya saya dok terlepek je..Tapi ari ni sonok jugak wat aktiviti dgn Afiq:

1. Afiq tolakkan bakul kain yg nak sidai dari washing machine sampailah ke luar umah

2. Afiq tolong hulurkan baju kat saya, saya sidaikan..

3. Saya lipat baju, Afiq sepahkan balik...

4. Afiq bongkar baju dalam kotak baju dia, saya lipatkan balik

Kira nanti dah besar sket boleylah mak suh Afiq sidai baju kan?kan? hehe..

Afiq dah pandai banyak menda sekarang. Kadang2 saya je tak perasan..antaranya:

1. Bukak sendiri gril kalu nak kua.Siap panjatlah demi nak bukak tombolnya

2. Kalu suruh amik barang, dah faham dah

3. Kalau suruh simpan barang kat tempat yg sepatotnya pon dah boleh dah

4. kalu saya tanya "Afiq nampak tak botol air mak?" cepat2 dia kunun2 pi carik, walaupon kat tempat yg tak sesuwei--->bawah kusyen sofa.hehe..

Owh, ari khamis ari tuh kan, sy tengok citer industan, "JAB WE MET"..best ar..ensem lah Shahid Kapoor.Macam jatuh cinta plaks..hehe..(apakah kaitan perenggan ini dgn keseluruhan entri?keke)

Selasa, 23 Februari 2010

Emosi Tak Stabil

Dicatat oleh wuzz_in di 11:00 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

Saya adalah dalam mode emosi-tak-stabil.

Kejap2 sedih tak pasal2..

Kejap2 hepi macam apa..

Sungguh, sy rasa bagai org gila!

Panangan pregnen kali ni adalah agak mencabar..Nipple juga adalah sakit bila Afiq nenen. Tapi acik tahankan jua..ku ingin terus menenenkan budak masam itu sampai dia sendiri nak stop.amin...loya saya juga sungguhlah mengada2.Masa pregnen si Afiq, sy buley makan tahap tak sedar diri apa aje.Sekarang, pikir pasal makanan pon leh wat saya mabuk..nasib sy buley lagik masak. Kalu tak, mati kering lah SIL sy tak makan kat umah.hehe..pastu sekarang sy selalu penat melampau padahal saya bukannya wat pe pon..sungguh mengada2 badan saya kali ini..huhu...

Saya sedang tensen (makna-kata-sy-mood tada-baik-lor) nih..3 & 4 Mac saya kena hantar budak ke Trolak. Perjalanan sejam. Kena tunggu dari kol 8-5 ptg..saya mesti penat gila!Dahla dekat maghrib baru saya dapat jumpa Afiq..huhu..dan paling best, TAK BOLEY CLAIM okeh.Maknanya, cikgu yg hantar, hantar saja dengan penuh keikhlasan hati.Iyerlah sangat ikhlas. Kalu takat anta pastu balik tak pe jugak.Ni tercongok macam bodo kat skola tu dari pagi sampai petang.Pastu 2 hari berturut2 lak tu!Apalah sengal sangat keje cikgu sekarang?huhu..

Sekarang sy kena jaga budak sukan pulak...fengsan lah saya di petang2 hari, dengan penat-yang-tak-tau-nape ni...huhu...

Sabtu, 13 Februari 2010

SAENG IL CHUKHA-AE!!

Dicatat oleh wuzz_in di 12:29 PG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Saeng il chukha-ae hawazah shi...

Otanjobi omedeto...

Happy birthday to myself...

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana dgn limpah kurnianya maka saya masih lagi mampu bernafas pada saat ini, setelah masuk 27 tahun hidup di muka bumi ini....

Cheh, ayat takleh tahan!hehe..

Ya, ari ni adalah besady sy yg ke- 17 27..rasa baru semalam saya amik SPM..(tipu..tipu...) hehe..

alhamdulillah syukur sgt dikurniakan segala nikmat hidup selama 27 tahun ni..
Terima kasih juga buat kengkawan yg wish birthday saya ni..walaupon saya tak wish birthday anda..saya tak tahu bile..hehe..

Tapikan...




Org yang patotnya paling dekat dgn saya kan...

Tak wish pon...

Tadi dia ada..



Ni dah pi keje n takkan balik sampai Ahad next week..

Tak wish pon kat saya..








Tiap2 tahun begitu..




tak pelah..

Maybe i'm not that special to him..

Enough said.


Selamat bercuti kalian...
Saya nak pi lap air mata kejap tekan2 mesin basuh, basuh cd Afiq.Sok nak balik kg..

Ahad, 7 Februari 2010

MasaM..

Dicatat oleh wuzz_in di 4:35 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya hari ni rindu sama teruna itu.Dah dua hari cuti, saya bangun pagi2 sambil cium2 bau masam nya. Tapi ari ni dah skola.Jadiknya bgn pepagi tadi, sampailah time nak pi keje dah, teruna itu tak bangun lagi..sy cium2 jugak, tapi sebab idung sumbat (selsema lagik!) maka saya tak dapat cium bau masam itu..oh..rindunya saya...sungguh lah menjadi ibu ni menyebabkan saya suka pada benda2 yg tak patot org yg normal suka.hehe..

Dalam sebulan ini, sy asik termabuk2 aje..nak kata mengandungi, rasanya tak pon..pasal baru jer pas period..tadik sy mula meloya2 lagik.kalu mengandung tu, berbaloibaloi lah jugak.Kalu tak, chett!buang karan.keke..

Weekend ini saya tak kemana2..hanya mengulit anak berdua sahaja dirumah.Lakiku seperti biasa..kerja..kerja..kerja..kayanya idak jugak

Sedey weh tinggal sorang2..tapi sebab dah biasa, saya kontrol macho je tinggal malam2 berdua dgn Afiq.Afiq tido jer, saya pon paksa2 diri tido.Takut ma..

Umah memang macam tongkang pecah. Saya kemas satu, afiq punggah satu..lelama, saya biarkan jer..dah tido teruna tu, baru saya kemas..pheww..

Tapi saya adalah hangin bila org kata saya tak buat kerja.Umah sepah2.Kurang hassam punya org!Tau tak saya ni sepanjang hari, sekali pon tak de landingkan diri ini?saya siap masak popia, panggang ayam,buat apple bread,sapu lantai, lipat baju, sidai baju.Sorang2 okeh!dengan "pertolongan" dari teruna saya lagik.Eyy..geram sungguh saya.saya taulah umah anda itu mungkin lah kemas gila.Yang umah saya ni pulak sepah kots dari mata anda.Hangen acik taww..huhu..

Sekian buat kali ini kalian..jumpa lagik dilain hari bila saya rasa nak meroyan lagik..hehe

Sabtu, 27 Februari 2010

Home Alone

Salam..

Yap!Saya sedang home alone dgn Afiq dari Hari jumaat..Kire hari ni Home Alone 2 lah..hehe..

Saya kesian dekat Afiq sebab saya adalah mabuk sepanjang hari.Terlepek macam kain buruk dekat ruang tamu..Dasat sungguh saya kali ni..Saya ingat sudah bersedia dari segala segilah kan pregnen ni, sungguh tak terpikir akan mabuk begini(tak sedialah namanya tuh kan?hehe)

Afiq main sorang2 jer..saya teman lah sekejap2.Yang lebeynya saya dok terlepek je..Tapi ari ni sonok jugak wat aktiviti dgn Afiq:

1. Afiq tolakkan bakul kain yg nak sidai dari washing machine sampailah ke luar umah

2. Afiq tolong hulurkan baju kat saya, saya sidaikan..

3. Saya lipat baju, Afiq sepahkan balik...

4. Afiq bongkar baju dalam kotak baju dia, saya lipatkan balik

Kira nanti dah besar sket boleylah mak suh Afiq sidai baju kan?kan? hehe..

Afiq dah pandai banyak menda sekarang. Kadang2 saya je tak perasan..antaranya:

1. Bukak sendiri gril kalu nak kua.Siap panjatlah demi nak bukak tombolnya

2. Kalu suruh amik barang, dah faham dah

3. Kalau suruh simpan barang kat tempat yg sepatotnya pon dah boleh dah

4. kalu saya tanya "Afiq nampak tak botol air mak?" cepat2 dia kunun2 pi carik, walaupon kat tempat yg tak sesuwei--->bawah kusyen sofa.hehe..

Owh, ari khamis ari tuh kan, sy tengok citer industan, "JAB WE MET"..best ar..ensem lah Shahid Kapoor.Macam jatuh cinta plaks..hehe..(apakah kaitan perenggan ini dgn keseluruhan entri?keke)

Selasa, 23 Februari 2010

Emosi Tak Stabil

Salam..

Saya adalah dalam mode emosi-tak-stabil.

Kejap2 sedih tak pasal2..

Kejap2 hepi macam apa..

Sungguh, sy rasa bagai org gila!

Panangan pregnen kali ni adalah agak mencabar..Nipple juga adalah sakit bila Afiq nenen. Tapi acik tahankan jua..ku ingin terus menenenkan budak masam itu sampai dia sendiri nak stop.amin...loya saya juga sungguhlah mengada2.Masa pregnen si Afiq, sy buley makan tahap tak sedar diri apa aje.Sekarang, pikir pasal makanan pon leh wat saya mabuk..nasib sy buley lagik masak. Kalu tak, mati kering lah SIL sy tak makan kat umah.hehe..pastu sekarang sy selalu penat melampau padahal saya bukannya wat pe pon..sungguh mengada2 badan saya kali ini..huhu...

Saya sedang tensen (makna-kata-sy-mood tada-baik-lor) nih..3 & 4 Mac saya kena hantar budak ke Trolak. Perjalanan sejam. Kena tunggu dari kol 8-5 ptg..saya mesti penat gila!Dahla dekat maghrib baru saya dapat jumpa Afiq..huhu..dan paling best, TAK BOLEY CLAIM okeh.Maknanya, cikgu yg hantar, hantar saja dengan penuh keikhlasan hati.Iyerlah sangat ikhlas. Kalu takat anta pastu balik tak pe jugak.Ni tercongok macam bodo kat skola tu dari pagi sampai petang.Pastu 2 hari berturut2 lak tu!Apalah sengal sangat keje cikgu sekarang?huhu..

Sekarang sy kena jaga budak sukan pulak...fengsan lah saya di petang2 hari, dengan penat-yang-tak-tau-nape ni...huhu...

Sabtu, 13 Februari 2010

SAENG IL CHUKHA-AE!!

Saeng il chukha-ae hawazah shi...

Otanjobi omedeto...

Happy birthday to myself...

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana dgn limpah kurnianya maka saya masih lagi mampu bernafas pada saat ini, setelah masuk 27 tahun hidup di muka bumi ini....

Cheh, ayat takleh tahan!hehe..

Ya, ari ni adalah besady sy yg ke- 17 27..rasa baru semalam saya amik SPM..(tipu..tipu...) hehe..

alhamdulillah syukur sgt dikurniakan segala nikmat hidup selama 27 tahun ni..
Terima kasih juga buat kengkawan yg wish birthday saya ni..walaupon saya tak wish birthday anda..saya tak tahu bile..hehe..

Tapikan...




Org yang patotnya paling dekat dgn saya kan...

Tak wish pon...

Tadi dia ada..



Ni dah pi keje n takkan balik sampai Ahad next week..

Tak wish pon kat saya..








Tiap2 tahun begitu..




tak pelah..

Maybe i'm not that special to him..

Enough said.


Selamat bercuti kalian...
Saya nak pi lap air mata kejap tekan2 mesin basuh, basuh cd Afiq.Sok nak balik kg..

Ahad, 7 Februari 2010

MasaM..

Saya hari ni rindu sama teruna itu.Dah dua hari cuti, saya bangun pagi2 sambil cium2 bau masam nya. Tapi ari ni dah skola.Jadiknya bgn pepagi tadi, sampailah time nak pi keje dah, teruna itu tak bangun lagi..sy cium2 jugak, tapi sebab idung sumbat (selsema lagik!) maka saya tak dapat cium bau masam itu..oh..rindunya saya...sungguh lah menjadi ibu ni menyebabkan saya suka pada benda2 yg tak patot org yg normal suka.hehe..

Dalam sebulan ini, sy asik termabuk2 aje..nak kata mengandungi, rasanya tak pon..pasal baru jer pas period..tadik sy mula meloya2 lagik.kalu mengandung tu, berbaloibaloi lah jugak.Kalu tak, chett!buang karan.keke..

Weekend ini saya tak kemana2..hanya mengulit anak berdua sahaja dirumah.Lakiku seperti biasa..kerja..kerja..kerja..kayanya idak jugak

Sedey weh tinggal sorang2..tapi sebab dah biasa, saya kontrol macho je tinggal malam2 berdua dgn Afiq.Afiq tido jer, saya pon paksa2 diri tido.Takut ma..

Umah memang macam tongkang pecah. Saya kemas satu, afiq punggah satu..lelama, saya biarkan jer..dah tido teruna tu, baru saya kemas..pheww..

Tapi saya adalah hangin bila org kata saya tak buat kerja.Umah sepah2.Kurang hassam punya org!Tau tak saya ni sepanjang hari, sekali pon tak de landingkan diri ini?saya siap masak popia, panggang ayam,buat apple bread,sapu lantai, lipat baju, sidai baju.Sorang2 okeh!dengan "pertolongan" dari teruna saya lagik.Eyy..geram sungguh saya.saya taulah umah anda itu mungkin lah kemas gila.Yang umah saya ni pulak sepah kots dari mata anda.Hangen acik taww..huhu..

Sekian buat kali ini kalian..jumpa lagik dilain hari bila saya rasa nak meroyan lagik..hehe
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea