Ahad, 27 Jun 2010

Bila dah tak mabuk... ;P

Dicatat oleh wuzz_in di 6:04 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

Hujung minggu nih, saya asik makan + masak+makan lagik..syiok sungguh.Hihi..memula saya masak satay ayam sebab mengenangkan yang bujang saya nan seorang itu saaangat suka makan satay. Sekali makan Afiq buley makan sampai 12 cucuk!Makanya masa saya buat tuh, memang rancang masak sesikit jer.Sebab saya mana penah masak satay.Penah tolong2 jer, masak sendiri memang tak penahlah.Nilah rupa satay tgh bakar..kami siap bawak kipas pi luar, biar kipas letrik yg kipaskan.hihi..



Memang berbaloi-baloi saya memasak satay sebab Afiq makan baaanyak..alkisahnya sebelum sempat bakar,Afiq dah mintak dah.."naktu, nak tu"..hehe

Yang bestnya, En Abah nak start api pon dekat setengah jam(En Abah memang fail bab ni.kiki)..sekali masak je Afiq makan dua (kanan,kiri)..En Abah jeling jer..keke..dahla menda sikit jer..Ni lah rupa anak teruna saya yg baru potong rambut..saya yg potong. Main hentam jer, terus dah rupa Temenggung Jugah anak Barieng, ada jugak iras2 Abu Bakar Elah!haha..



Pastu semalam saya try wat muffin.Bestlah wat muffin, dahla senang, macam masak cekodok jer.Tapi yg tak syoknya, saya kan pakai ovencap Butterfly yg guna api dapur tu..susah nak adjust api..muffin ku jadik keras gedegang, pastuh tak naik betul..tapi okeylah rasanya. Afiq pon makan tanpa buang2..hihi..







Bestkan bila dah tak mabuk?hehe..

Alhamdulillah..ada org mabuk sampai nak bersalin tau...

Tapi part yg tak best nya berat badan naik bagai kueh naik kena soda bikarbonat!hehe..malu nak letak gambar saya dah..saiz kena photoshop dolu!hehe

Isnin, 21 Jun 2010

Boleh Saya Bunuh Awak?!

Dicatat oleh wuzz_in di 6:14 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Bolehkah saya bunuh saja awak?

Awak melawan cakap saya yer!

Siap kerling2 mata lagik, padahal awak yg salah!!

Kalu saya ada magic macam Harry Potter, nak je saya bagi cursed yag sangat digeruni diseluruh witchcraft..

........."AVDA KEDAVRA!!!".............

Itulah dialog yang ingin saya laungkan pada anak murid saya yang Bon**k semacam tadi. Saya dah warning, jgn tido. Salin nota. Kalu kena tangkap tido, akan saya cubit. Sekali kantoi dia tido, saya cubit lah. Geram dah ati ni. Boleh dia cakap "cis", pastu jeling saya , then siap cakap "tak nampak ke?" (dia konon2 pgang pensel menulis)..kepala hangguk ko mingung!amik ko..saya geram sungguh. Terpaksa menarik napas panjang supaya saya tak cakap apa2 perkataan yg akan menggugat ketenteraman baby dalam perut ni..I cursed u, u moron!

Sekian , terima kasih.

Ala, korang tak baca pon blog saya kan?kan? ;)

Kira saya mengarut apa pon tak pe kan?hehe...

Ahad, 27 Jun 2010

Bila dah tak mabuk... ;P

Salam..

Hujung minggu nih, saya asik makan + masak+makan lagik..syiok sungguh.Hihi..memula saya masak satay ayam sebab mengenangkan yang bujang saya nan seorang itu saaangat suka makan satay. Sekali makan Afiq buley makan sampai 12 cucuk!Makanya masa saya buat tuh, memang rancang masak sesikit jer.Sebab saya mana penah masak satay.Penah tolong2 jer, masak sendiri memang tak penahlah.Nilah rupa satay tgh bakar..kami siap bawak kipas pi luar, biar kipas letrik yg kipaskan.hihi..



Memang berbaloi-baloi saya memasak satay sebab Afiq makan baaanyak..alkisahnya sebelum sempat bakar,Afiq dah mintak dah.."naktu, nak tu"..hehe

Yang bestnya, En Abah nak start api pon dekat setengah jam(En Abah memang fail bab ni.kiki)..sekali masak je Afiq makan dua (kanan,kiri)..En Abah jeling jer..keke..dahla menda sikit jer..Ni lah rupa anak teruna saya yg baru potong rambut..saya yg potong. Main hentam jer, terus dah rupa Temenggung Jugah anak Barieng, ada jugak iras2 Abu Bakar Elah!haha..



Pastu semalam saya try wat muffin.Bestlah wat muffin, dahla senang, macam masak cekodok jer.Tapi yg tak syoknya, saya kan pakai ovencap Butterfly yg guna api dapur tu..susah nak adjust api..muffin ku jadik keras gedegang, pastuh tak naik betul..tapi okeylah rasanya. Afiq pon makan tanpa buang2..hihi..







Bestkan bila dah tak mabuk?hehe..

Alhamdulillah..ada org mabuk sampai nak bersalin tau...

Tapi part yg tak best nya berat badan naik bagai kueh naik kena soda bikarbonat!hehe..malu nak letak gambar saya dah..saiz kena photoshop dolu!hehe

Isnin, 21 Jun 2010

Boleh Saya Bunuh Awak?!

Bolehkah saya bunuh saja awak?

Awak melawan cakap saya yer!

Siap kerling2 mata lagik, padahal awak yg salah!!

Kalu saya ada magic macam Harry Potter, nak je saya bagi cursed yag sangat digeruni diseluruh witchcraft..

........."AVDA KEDAVRA!!!".............

Itulah dialog yang ingin saya laungkan pada anak murid saya yang Bon**k semacam tadi. Saya dah warning, jgn tido. Salin nota. Kalu kena tangkap tido, akan saya cubit. Sekali kantoi dia tido, saya cubit lah. Geram dah ati ni. Boleh dia cakap "cis", pastu jeling saya , then siap cakap "tak nampak ke?" (dia konon2 pgang pensel menulis)..kepala hangguk ko mingung!amik ko..saya geram sungguh. Terpaksa menarik napas panjang supaya saya tak cakap apa2 perkataan yg akan menggugat ketenteraman baby dalam perut ni..I cursed u, u moron!

Sekian , terima kasih.

Ala, korang tak baca pon blog saya kan?kan? ;)

Kira saya mengarut apa pon tak pe kan?hehe...
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea