Isnin, 28 Februari 2011

NAZAR

Dicatat oleh wuzz_in di 6:41 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Arini sy pose membayar nazar. .mmg byk sungguh nazar sy yg x berbayar lagi. Fengsanlah sy nak ganti, tp wajib lah kan. .

Masuk pukul 6 je, otomatik bateri body ku abes. Dahla time tu lah nk msk, mandikan Auni, Afiq. .time tulah nak jerit2,kejar2 afiq suh masuk dlm, mandi.Humang hair. .lotih acik ..

Tapikan, saya tgk spare tyre kt perut ni x susut barang seinci pon tau. Acik benciiiiiii !!!

Akhir kata, "wazah, teruskan usaha! "..

Mcm org gile je ckp sorang2.hihi

Adios!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Khamis, 24 Februari 2011

Bila sudah 2..

Dicatat oleh wuzz_in di 4:17 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
Saya sejak menjadi ibu beranak 2 ni, terasa amatla mencabar.Mesti ibu2 yg beranak dah masuk 3,4,5,6 ....dan seterusnya nyampah baca ayat sy kan? Hihi. .tp sy ckp ni dr sudut pandgn sy la kan. Sungguh la, sy terpaksa jd xtra sbr, xtra tenang.

Sejak Auni lahir, perangai Afiq menjadi ngengada sungguh.Kdg tu rasa menyampah sy dibuatnya.Yg bestnya, Auni pulak sedari lahir mmg dh tunjuk perangai.Bygkn, betul2 ari pertama kt umh, Auni bantai menangis dr kol 6ptg smpai 11 mlm. Menyusu x nak, tido x nak. Suami sy dah marah2 kt sy ni susu sket sgt. Pastu paksa2 sy pam. Manala Ada kua susu, br ari ke 2!!Sy dh nanges dah, tension. .

Afiq jgk jd punca sy bergaduh dgn En Suami. Cabaran buat ibuk2 bapak2 mcm kami. Manager tak nya,kalau time Afiq wat perangai tu time lakiku kerja, penat,siaplah Afiq..sy jd penyelamat supaya x la budak byk ragam tu kena bantai dgn abahnya. .ala2 mcm drama melayu lah pulak kan. Hihi

Tp bila sudah berdua, bahagia pon bertambah juga. Yg besar buat perangai,Ada sir tomel2 melegakan perasaan. Afiq pon dah besar, bila nampak maknya serabut, tetiba dia dtg peluk2 n cium maknya.It' s priceless!mengadap si tecik yg akan senyum bila nampak sy juga adalah priceless..

Jadi kesimpulannya, walau byk cabarannya, bahagia tetap terasa. Jadik ugly tgh pikir2 nak T-bh lagik ,bolehlah mulakan Usaha dr skrg. :D
Published with Blogger-droid v1.6.7

Sabtu, 19 Februari 2011

Gadget baru saya!

Dicatat oleh wuzz_in di 6:33 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya asik x da kesempatan nak ber blogging. Kat skolah manyak keje. .pepaham jelah awl tahun ni kan.pastu masa digunakan untuk mengepam lagi kan. Baru2 ni saya menghadiahkan diri sendiri hp baru. Penatlah survey merata. Last2 tersangkut dgn xperia x8.makanya ari ni saya ber blog guna hp la plak. ;) ala, sy taula sy je ketinggalan tau. Org lain dah lama guna hp canggih manggih ni taw ;) sy beli sempena besday sy yg ke 28..nak harap En Suami, erm besday sy pun haram x ingat. Huwaa. . X pelah, sy kan x kesah kan. ..(siaplah awak, x ingat besday sy ye. .u wait n see who's gonna forget yours!! Muahaha) kalau boring2,time tunggu beratur lama2,bolehla sy berblog bagai no. . Sy tgk ketam yg softshell kat majalah 3 td. Mesti sedap kan? Tetibe Teringin pulak. Korang penah rasa x?
Published with Blogger-droid v1.6.7

Isnin, 28 Februari 2011

NAZAR

Salam,
Arini sy pose membayar nazar. .mmg byk sungguh nazar sy yg x berbayar lagi. Fengsanlah sy nak ganti, tp wajib lah kan. .

Masuk pukul 6 je, otomatik bateri body ku abes. Dahla time tu lah nk msk, mandikan Auni, Afiq. .time tulah nak jerit2,kejar2 afiq suh masuk dlm, mandi.Humang hair. .lotih acik ..

Tapikan, saya tgk spare tyre kt perut ni x susut barang seinci pon tau. Acik benciiiiiii !!!

Akhir kata, "wazah, teruskan usaha! "..

Mcm org gile je ckp sorang2.hihi

Adios!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Khamis, 24 Februari 2011

Bila sudah 2..

Salam,
Saya sejak menjadi ibu beranak 2 ni, terasa amatla mencabar.Mesti ibu2 yg beranak dah masuk 3,4,5,6 ....dan seterusnya nyampah baca ayat sy kan? Hihi. .tp sy ckp ni dr sudut pandgn sy la kan. Sungguh la, sy terpaksa jd xtra sbr, xtra tenang.

Sejak Auni lahir, perangai Afiq menjadi ngengada sungguh.Kdg tu rasa menyampah sy dibuatnya.Yg bestnya, Auni pulak sedari lahir mmg dh tunjuk perangai.Bygkn, betul2 ari pertama kt umh, Auni bantai menangis dr kol 6ptg smpai 11 mlm. Menyusu x nak, tido x nak. Suami sy dah marah2 kt sy ni susu sket sgt. Pastu paksa2 sy pam. Manala Ada kua susu, br ari ke 2!!Sy dh nanges dah, tension. .

Afiq jgk jd punca sy bergaduh dgn En Suami. Cabaran buat ibuk2 bapak2 mcm kami. Manager tak nya,kalau time Afiq wat perangai tu time lakiku kerja, penat,siaplah Afiq..sy jd penyelamat supaya x la budak byk ragam tu kena bantai dgn abahnya. .ala2 mcm drama melayu lah pulak kan. Hihi

Tp bila sudah berdua, bahagia pon bertambah juga. Yg besar buat perangai,Ada sir tomel2 melegakan perasaan. Afiq pon dah besar, bila nampak maknya serabut, tetiba dia dtg peluk2 n cium maknya.It' s priceless!mengadap si tecik yg akan senyum bila nampak sy juga adalah priceless..

Jadi kesimpulannya, walau byk cabarannya, bahagia tetap terasa. Jadik ugly tgh pikir2 nak T-bh lagik ,bolehlah mulakan Usaha dr skrg. :D
Published with Blogger-droid v1.6.7

Sabtu, 19 Februari 2011

Gadget baru saya!

Saya asik x da kesempatan nak ber blogging. Kat skolah manyak keje. .pepaham jelah awl tahun ni kan.pastu masa digunakan untuk mengepam lagi kan. Baru2 ni saya menghadiahkan diri sendiri hp baru. Penatlah survey merata. Last2 tersangkut dgn xperia x8.makanya ari ni saya ber blog guna hp la plak. ;) ala, sy taula sy je ketinggalan tau. Org lain dah lama guna hp canggih manggih ni taw ;) sy beli sempena besday sy yg ke 28..nak harap En Suami, erm besday sy pun haram x ingat. Huwaa. . X pelah, sy kan x kesah kan. ..(siaplah awak, x ingat besday sy ye. .u wait n see who's gonna forget yours!! Muahaha) kalau boring2,time tunggu beratur lama2,bolehla sy berblog bagai no. . Sy tgk ketam yg softshell kat majalah 3 td. Mesti sedap kan? Tetibe Teringin pulak. Korang penah rasa x?
Published with Blogger-droid v1.6.7
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea