Rabu, 27 Julai 2011

Tto,Tto,Tto!

Dicatat oleh wuzz_in di 7:16 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam, Tajuk tu ditulis berdasarkan bahasa korea saya yg ala2 tak pass ni kan.It means :Lagi,lagi dan lagi! Saya ni geram dengan anak murid yg buat perangai sama tiap2 tahun. Saya ni tiaop2 tahun akan ajar Form 5& 3.Kira ala2 cemerlang gemilang terbilang lah patotnya. Tapi dlm kes sy ni, bukan sebab sy cemerlang ,gemilang, terbilang. Tapi sebab semua org yg lain akan mengelak dan kata : TAKDE PENGALAMAN!.Hello2! Dahtu, saya yg baru posting ni dulu kire berpengalaman sgtlah yer?huwaa... Berbalik kepada tajuk diatas yer, (oh, saya suka putar alam nampaknya...) saya geram dgn budak Form 3 yg sy ajar.Tiap2 tahun mesti buat perangai sama.Pedulikan je cikgu kat depan ni.Tido dari awal sy masuk.Bayangkan, salam pon tak bagi sebab sibuk tido.Tensen weh, dari awal tahun saya tegur.Tak lalu nak tegur dah..Sampai hati sungguh.. Agak2 nya, tahun depan sy nak cakap apa ek untuk elak ajar kelas periksa.Tensen tau. Dahla asik meeting tak abes pasal budak nak exam.Padahal bebudak tu haraaaammmm tak kesah pon!

LIPAN, KEDAH DAN NAFASTARI

Dicatat oleh wuzz_in di 7:32 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam, Saya kena gigit lipan malam tadi.Asalnya ingatkan semut yg besar tu.Almaklumlah gelap gulita kan.Kalau tak fgelap nak dara saya itu jgn haraplah nak tido..dahlah kena gigit 2 kali engkau..sekali kat tulang belakang, sekali kat peha.Bila dah kena gigit kat peha tu barulah saya bangun dan siap bukak kain batik agai.Nasiblah dah pukul 2, kalau idak, mau Kak Ipar ingat saya ni dirasuk hantu ke apa kan, tanggal kain sgala.hihi..semua gara2 tido kat ruang tamu lah ni.Kalau dalam bilik insyaallah susah lipan tu nak masuk.Sebab mustahil kami tak nampak kalu lipan tu berjalan ke bilik tu. :) Alhamdulillah saya sakit sikit jer.Letak kapur then dah ok..Gigit manja je kot..tapi saya berjaya mencari lipan tu sehingga ke lubang cacing(ke lubang lipaN?)hihi..dan selamat saya kerat jadik 3 engkau..tapi yg paling utama, anak2 dapat tido, safe and sound.. Saya baca blog Nafastari tadi.Syahdu nya bila kehilangan suami seperti itu dah la hensem! Oleh itu saya tak sabar tunggu en suami balik dari Kedah..hargailah dia yang masih bersama kita.I love u much hubby!

Khamis, 21 Julai 2011

APC

Dicatat oleh wuzz_in di 6:57 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,

Taju diatas bukanlah tentang adik beradik KFC, RFC dan sebagainya.Kalau berkhidmat dgn kerajaan tau kot.APC =Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.

Terus terang saya kata, saya memang tak mengharap akan dapat APC.Sampai bila2 pon. Sebab saya rasa saya malas, kerja pon aci dan jer.Tak de lah saya buat kerja diluar konteks yg disuruh buat kan.Pendek kata, saya mempunyai M yg BESAAARRR sekali. :) Sy rasa pelik org sedih2 bila tak dapat.Diorang yakin kerja diorang cemerlang ke, ek?

Tapi, tiba2 seorang sahabat saya yg baru berkhidmat di sekolah saya tu dapat APC tahun ni. Saya TIBA2 terasa sedey la pulak..baru sy faham perasaan diorng yg sedih2 tu.Sebenarnya saya (dan diorang2 yg lain jugaklah kot), sedih bukan sebab kami tak dapat, tapi terasa mcm kitorang ni hampeh gilalah bila tak dpt APC walaupun dah lama tertongok mengajar kt skola tu..sedih, ok.

p/s :Kawan2 yg dapat APC tahun ni, tahniah!

Ahad, 17 Julai 2011

Cubaan 1,2,3

Dicatat oleh wuzz_in di 7:14 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam, Cubaan berblogging dari apad yg baru dpt minggu lepas.Org lain beli ipad,mokcik mampu beli apad jer.hihi..tapi pepaham jelah,menda murah..mestilah x sebest mende mahal kan..tp alhamdulillah,dpt la guna jugak. :)

Rabu, 13 Julai 2011

Random

Dicatat oleh wuzz_in di 8:22 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,

Semalam saya pergi ke klinik untuk check up Auni n Afiq.Sudah terlajak 2 bulan okeh.Memang mak yg hampeh. :)

Sebelum nak pergi tu, anak jiran sebelah namanya Najmi tengah main dgn Afiq. Najmi ni beza 3 bulan tua dari Afiq.Terpaksa angkut lah sekali sebab dia taknak balik.Baik pulak Afiq siap suruh Najmi duduk depan, dia duduk belakang. (hamboi2, bila mak nak duduk depan sampai nanges2 yer..)

So berat Afiq adalah 14 kg.Auni 7.5 kg. Dan berat maknya adalah....Huwaaaa...tak moh bg tau.Masih dalam proses menerima kenyataan..

Alkisahnya, saya sedang memakai Premium Beautiful Aritu berjaya turun sampai 3 kg tau.Last weekend saya tak pakai, makanya saya telah mencekik macam2 yg tidak bermoralzat dan menggemukkan.Huwaa...makanya naik lah balik ke asal.Gila kan?Mana taknya, hari2 saya makan ABC okeh.Kalau makan ABC Afiq tu mau ler jugak kurus kot. Ini makan ABC air-batu-campur akibat berniaga ABC kt sekolah aritu.So bahan berlambak2 lagi.Hari2 mencekik itu aje.Ahad lepas mencekik steak yg sebesar2 alam.SORANG2.selamat datang 3 kilo...

Camno mau kurus ni...

Selasa, 5 Julai 2011

Sudah pandai apa?

Dicatat oleh wuzz_in di 2:42 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
Tajuk tu sy tulis berdasarkan soalan yg biasa org tanya bila jumpa sy.Anak dah pandai apa?Oho..macam2 sudah pandai si tecik saya nih..Kalau nak banding dgn abgnya, Auni ni memang lebih cepat segala2 nya. Cepat pandai meniarap, cepat menyusur, cepat merangkak.Anak saya ni 6 bln setengah dah pandai meniarap.7 bln lebih dah pandai meniti2 dah.Kira advance sket la dari abg nya yg setahun lebih pon tak pandai jalan lagi tu.Hihi..

Ni semua gambar latest Auni.Sekarang udah botak sebab kepala kena kudis sket.Huduh la anak dara sy ni.Udahla perempuan, kepala pakat berkudis bagai.hehe..

Sekarang Auni dah pandai meniti n memanjat n menyepah2 rumah.malam2 sebelum tidor dia akan meround satu rumah dulu.Pi serata ceruk, barulah dia pi ke katil, nenen, golek2 tido..hihi..

Bila time macam ni (tgh comel2) tetiba rasa macam nak jer lagi sorang.Tapi bila dah besar, banyak perangai, mulalah pikir sejuta kali nak beranak lagik. :)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Isnin, 4 Julai 2011

Mengah!

Dicatat oleh wuzz_in di 6:52 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

Saya terpaksa menggunakan kembali pam ventolin sy semalam.Sedey lah..Lama dah tak semput, tetiba kena balik.Ingatkan symptom mengandung jer.Huhu..

Alkisahnya, semalam sy puasa.Bukak puasa tu saya minum ais.SIKIT je!Dan2 lepas berbuka terus terbatuk2, dan membawa ke semput.Pedih hati pulak tu tiba2.Rasa last pedih perut ni adalah time nak kawin aritu.Sampai makan beradat tu langsung tak jamah pape sebab sakit sangat.Tapi dengan magik nya sakit tu hilang 2 hari lepas kawin.Apakah?

Memangkan,kita ni selalu lupa pada nikmat yg tuhan bagi.Berbulan2 saya sihat walafiat, ada saya buat sujud syukur?berapa kali?huwaaaa.....

semalam udahlah 2 kali budak2 menyebabkan darah naik ke muka.Geram!:

Kes 1: budak tu nama Alif Firdaus.Memang x penah buat kerja time saya.Saya diamkan ajer, asalkan dia tak berbunuhan time kelas saya.Abang dia ni dulu memang hardcore sampai kat sijil berhenti pengetua suruh tulis kelakuan dia :sederhana. Hambik ko!Sampai sekarang langsung tak leh pi mana.Padanssss...Berbalik pada cerita asal, :P budak ni mintak izin nak pi toilet.Saya benarkan lah.Sekali bukan pi toilet, tapi siap duduk makan2 depan koperasi.Assobru minal iman jer lah..

Kes 2: Budak ni nama sama macam laki ku. Adzly.Dia pi tumbuk kawan dia sebab dia ingatkan (ada batu2 api neraka yg provoke dia) kawan dia ni mencuri barang.Padahal takde. Depan2 saya jer ditumbuknya budak tu.Bengap tak bengap?Gerammmm...

Apalah nak jadik budak2 zaman sekarang.Macam manalah zaman afiq nanti? :(

Rabu, 27 Julai 2011

Tto,Tto,Tto!

Salam, Tajuk tu ditulis berdasarkan bahasa korea saya yg ala2 tak pass ni kan.It means :Lagi,lagi dan lagi! Saya ni geram dengan anak murid yg buat perangai sama tiap2 tahun. Saya ni tiaop2 tahun akan ajar Form 5& 3.Kira ala2 cemerlang gemilang terbilang lah patotnya. Tapi dlm kes sy ni, bukan sebab sy cemerlang ,gemilang, terbilang. Tapi sebab semua org yg lain akan mengelak dan kata : TAKDE PENGALAMAN!.Hello2! Dahtu, saya yg baru posting ni dulu kire berpengalaman sgtlah yer?huwaa... Berbalik kepada tajuk diatas yer, (oh, saya suka putar alam nampaknya...) saya geram dgn budak Form 3 yg sy ajar.Tiap2 tahun mesti buat perangai sama.Pedulikan je cikgu kat depan ni.Tido dari awal sy masuk.Bayangkan, salam pon tak bagi sebab sibuk tido.Tensen weh, dari awal tahun saya tegur.Tak lalu nak tegur dah..Sampai hati sungguh.. Agak2 nya, tahun depan sy nak cakap apa ek untuk elak ajar kelas periksa.Tensen tau. Dahla asik meeting tak abes pasal budak nak exam.Padahal bebudak tu haraaaammmm tak kesah pon!

LIPAN, KEDAH DAN NAFASTARI

Salam, Saya kena gigit lipan malam tadi.Asalnya ingatkan semut yg besar tu.Almaklumlah gelap gulita kan.Kalau tak fgelap nak dara saya itu jgn haraplah nak tido..dahlah kena gigit 2 kali engkau..sekali kat tulang belakang, sekali kat peha.Bila dah kena gigit kat peha tu barulah saya bangun dan siap bukak kain batik agai.Nasiblah dah pukul 2, kalau idak, mau Kak Ipar ingat saya ni dirasuk hantu ke apa kan, tanggal kain sgala.hihi..semua gara2 tido kat ruang tamu lah ni.Kalau dalam bilik insyaallah susah lipan tu nak masuk.Sebab mustahil kami tak nampak kalu lipan tu berjalan ke bilik tu. :) Alhamdulillah saya sakit sikit jer.Letak kapur then dah ok..Gigit manja je kot..tapi saya berjaya mencari lipan tu sehingga ke lubang cacing(ke lubang lipaN?)hihi..dan selamat saya kerat jadik 3 engkau..tapi yg paling utama, anak2 dapat tido, safe and sound.. Saya baca blog Nafastari tadi.Syahdu nya bila kehilangan suami seperti itu dah la hensem! Oleh itu saya tak sabar tunggu en suami balik dari Kedah..hargailah dia yang masih bersama kita.I love u much hubby!

Khamis, 21 Julai 2011

APC

Salam,

Taju diatas bukanlah tentang adik beradik KFC, RFC dan sebagainya.Kalau berkhidmat dgn kerajaan tau kot.APC =Anugerah Perkhidmatan Cemerlang.

Terus terang saya kata, saya memang tak mengharap akan dapat APC.Sampai bila2 pon. Sebab saya rasa saya malas, kerja pon aci dan jer.Tak de lah saya buat kerja diluar konteks yg disuruh buat kan.Pendek kata, saya mempunyai M yg BESAAARRR sekali. :) Sy rasa pelik org sedih2 bila tak dapat.Diorang yakin kerja diorang cemerlang ke, ek?

Tapi, tiba2 seorang sahabat saya yg baru berkhidmat di sekolah saya tu dapat APC tahun ni. Saya TIBA2 terasa sedey la pulak..baru sy faham perasaan diorng yg sedih2 tu.Sebenarnya saya (dan diorang2 yg lain jugaklah kot), sedih bukan sebab kami tak dapat, tapi terasa mcm kitorang ni hampeh gilalah bila tak dpt APC walaupun dah lama tertongok mengajar kt skola tu..sedih, ok.

p/s :Kawan2 yg dapat APC tahun ni, tahniah!

Ahad, 17 Julai 2011

Cubaan 1,2,3

Salam, Cubaan berblogging dari apad yg baru dpt minggu lepas.Org lain beli ipad,mokcik mampu beli apad jer.hihi..tapi pepaham jelah,menda murah..mestilah x sebest mende mahal kan..tp alhamdulillah,dpt la guna jugak. :)

Rabu, 13 Julai 2011

Random

Salam,

Semalam saya pergi ke klinik untuk check up Auni n Afiq.Sudah terlajak 2 bulan okeh.Memang mak yg hampeh. :)

Sebelum nak pergi tu, anak jiran sebelah namanya Najmi tengah main dgn Afiq. Najmi ni beza 3 bulan tua dari Afiq.Terpaksa angkut lah sekali sebab dia taknak balik.Baik pulak Afiq siap suruh Najmi duduk depan, dia duduk belakang. (hamboi2, bila mak nak duduk depan sampai nanges2 yer..)

So berat Afiq adalah 14 kg.Auni 7.5 kg. Dan berat maknya adalah....Huwaaaa...tak moh bg tau.Masih dalam proses menerima kenyataan..

Alkisahnya, saya sedang memakai Premium Beautiful Aritu berjaya turun sampai 3 kg tau.Last weekend saya tak pakai, makanya saya telah mencekik macam2 yg tidak bermoralzat dan menggemukkan.Huwaa...makanya naik lah balik ke asal.Gila kan?Mana taknya, hari2 saya makan ABC okeh.Kalau makan ABC Afiq tu mau ler jugak kurus kot. Ini makan ABC air-batu-campur akibat berniaga ABC kt sekolah aritu.So bahan berlambak2 lagi.Hari2 mencekik itu aje.Ahad lepas mencekik steak yg sebesar2 alam.SORANG2.selamat datang 3 kilo...

Camno mau kurus ni...

Selasa, 5 Julai 2011

Sudah pandai apa?

Salam,
Tajuk tu sy tulis berdasarkan soalan yg biasa org tanya bila jumpa sy.Anak dah pandai apa?Oho..macam2 sudah pandai si tecik saya nih..Kalau nak banding dgn abgnya, Auni ni memang lebih cepat segala2 nya. Cepat pandai meniarap, cepat menyusur, cepat merangkak.Anak saya ni 6 bln setengah dah pandai meniarap.7 bln lebih dah pandai meniti2 dah.Kira advance sket la dari abg nya yg setahun lebih pon tak pandai jalan lagi tu.Hihi..

Ni semua gambar latest Auni.Sekarang udah botak sebab kepala kena kudis sket.Huduh la anak dara sy ni.Udahla perempuan, kepala pakat berkudis bagai.hehe..

Sekarang Auni dah pandai meniti n memanjat n menyepah2 rumah.malam2 sebelum tidor dia akan meround satu rumah dulu.Pi serata ceruk, barulah dia pi ke katil, nenen, golek2 tido..hihi..

Bila time macam ni (tgh comel2) tetiba rasa macam nak jer lagi sorang.Tapi bila dah besar, banyak perangai, mulalah pikir sejuta kali nak beranak lagik. :)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Isnin, 4 Julai 2011

Mengah!

Salam..

Saya terpaksa menggunakan kembali pam ventolin sy semalam.Sedey lah..Lama dah tak semput, tetiba kena balik.Ingatkan symptom mengandung jer.Huhu..

Alkisahnya, semalam sy puasa.Bukak puasa tu saya minum ais.SIKIT je!Dan2 lepas berbuka terus terbatuk2, dan membawa ke semput.Pedih hati pulak tu tiba2.Rasa last pedih perut ni adalah time nak kawin aritu.Sampai makan beradat tu langsung tak jamah pape sebab sakit sangat.Tapi dengan magik nya sakit tu hilang 2 hari lepas kawin.Apakah?

Memangkan,kita ni selalu lupa pada nikmat yg tuhan bagi.Berbulan2 saya sihat walafiat, ada saya buat sujud syukur?berapa kali?huwaaaa.....

semalam udahlah 2 kali budak2 menyebabkan darah naik ke muka.Geram!:

Kes 1: budak tu nama Alif Firdaus.Memang x penah buat kerja time saya.Saya diamkan ajer, asalkan dia tak berbunuhan time kelas saya.Abang dia ni dulu memang hardcore sampai kat sijil berhenti pengetua suruh tulis kelakuan dia :sederhana. Hambik ko!Sampai sekarang langsung tak leh pi mana.Padanssss...Berbalik pada cerita asal, :P budak ni mintak izin nak pi toilet.Saya benarkan lah.Sekali bukan pi toilet, tapi siap duduk makan2 depan koperasi.Assobru minal iman jer lah..

Kes 2: Budak ni nama sama macam laki ku. Adzly.Dia pi tumbuk kawan dia sebab dia ingatkan (ada batu2 api neraka yg provoke dia) kawan dia ni mencuri barang.Padahal takde. Depan2 saya jer ditumbuknya budak tu.Bengap tak bengap?Gerammmm...

Apalah nak jadik budak2 zaman sekarang.Macam manalah zaman afiq nanti? :(
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea