Jumaat, 27 November 2009

Raya ke tak ni?

Dicatat oleh wuzz_in di 7:49 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

saya rasa ari ni macam tak raya jer..Takde org datang..nasib ada anak2 sedara yg menggegarkan umah neneknya ni.Kalu tak, senyap sunyi kg ni.

Petang tadi anak sedara saya (okey bayangkan ada 13 org, plg besar darjah 4, paling kecik 3 bulan..sebijik macam taska dah umah mak sy.hehe)memekak di umah pakcik sy.Ala, sebelah umah je.Nyanyi lagu sambil menepuk2 rebana pakcik saya. Lagu apa?Ohoho, lagu tu ditujukan wat anak sdra sy yg bakal di'potong' Ahad ni.Jadi lagunya bertajuk "POTONG".hehe..ala, macam iklan WiMax tu.hehe

Yang bestnya, pakcik sy tak sedar langsung dorang memekak kat tangga umah dia. Sebab pakcik sy tu ada sound trouble sket.Haha..Last2, makcik sy yg kua pi tegur.Sebab dia tak sound trouble.hehe..Kami ketawa je tengok dari umah.Kalu tak de dorang, memang senyap sunyi je lah kampung ni..

Layanlah gambar ye..



SIAPA DIA SEBELUM DAKU?

Dicatat oleh wuzz_in di 7:03 PG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

Bersempena dgn anniversary sy yg ke-2 ni, sajalah sy nak kongsi cemana saya leh akhirnya kawin dgn suami sy..ok ka?

Kalian layan ajelah ek?keke

Sebenarnya saya ni kan, amatlah tak laku org nya.Sebab seumur idup sy lah, sy tak penah bercinta dan tak pernah ada pakwe. Org nak ajak sy jadik gelpren pons tak de.Sadis kan? (Sy x amik kire lah sorang budak lelaki yg penah giler2 ajak sy jadik gelpren masa sy darjah lima.Gilo apo?walaupons anak DO tp mcm tak center je ajak org bercinta muda2.hehe)

Dolu sy skolah kat all girls school, jadik memang tak de kwn lelaki langsung.Kawan lelaki masa sekolah rendah tu rasanya tak amik kire lah kan, sebab sy skola jauh nun di Jb.Sek rendah kat slangor.hehe

Sy memang takde kawan lelaki langsung langsung sampailah kat matriks. Tapi sy jenis kasar sket, jadik sy anggap lelaki pon macam pompuan ar kan.Saya takde lah adengan sopan santun ayu lagi lembah lembut ke dgn kwn lelaki.Ala, kawan pon praktikum mate je.Abes kelas, abeslah.

Lagipon sy pegang nasihat mak sy."lelaki dan perempuan memang tak dijadikan utk menjadi sahabat antara satu sama lain, sebab salah sorang pasti ada menyimpan sedikit perasaan"--->kalu org tu yg suke kat sy takpelah, kalu sy je suke, tak ke haru?hehe

Sampai kat U pon ku tak de jgk pakwe.Org sibuk nak carikkan sebab dorang kesian kot.Kesian?heh.Saya sikit pon tak rasa sedih ok.Saya saaaangat bahagia takde pakwe, sebab kawan yg ada pakwe sume dah jadi mcm org emosi tak stabil.Bila gaduh dgn pakwe, tetibe dgn sy pon dia marah.Banyak cantik!e, geram sungguh sy.

Tapi masa kat U lah baru ada org tetibe macam nak kat sy.Alkisahnya, Abang ni adalah adik ipar pd sorang sedara ni.Umur dah 30an, tak kawin lagik.Dia penah nampak sy sekali je masa saya jaga mak saya sakit kat sepital Ipoh.Tetibe sedara saya ni ala2 paksa gak saya berkenal2 an dgn adik ipar dia ni.Saya rasa tertekan yg amat sangat sebab saya tak suke bercinta,okeh.Kena jiwang2, kena report ape makan, apa buat ari ni.Isk,koser sy lah.Sebab kena lah layan jugak (atas dasar family kan,kang kate ku sombong lak)sy wat lah ayat standard --->kite kawan dolu ok, kalu ada jodoh, adalah...hehe

tetibe baru tak sampai seminggu, Abang ni dah ngaku syg lah, suh jgn tinggal dialah..adoi..Saya terus makan tak kenyang, mandi tak basah, tido tak lena.Ceh!Bukan sebab mabuk bercinta okeh, tapi sebab rasa mabuk memikirkan cemana nak mintak putus ni!keke

Saya beranikan diri mintak putus.Ohoho..sian kat Abang tu.Sampai skarang sy rasa bersalah.Tolak dia tak pepasal aje..Abang tu baik kalian..saya suke org baik begitew.Tapi memang bukan jodoh sy.Saya rasa bersalah sebab sampai sekarang dia tak kawen2Saya dah ada anak satu.

Pastu sedara lak bagitau, Abang ni memang dgn sy je dia nak.Sebelum sy, dan selepas sy dorang kenenkan dgn ramai perempuan lain, tapi dia tak nak..Ades...Sy rasa faktor sy belum mau bercinta buat sy tolak dia..

Saya mengamalkan prinsip :
1. No dating2 selagi lom kawen okeh
2. No dating, of kos lah no touching2 kan.hehe
3. No panggil mama,papa macam org sekarang
4. If u want me, masuk minang terus,tak yah cinta cintun-->abang tu silap ar, tak minang sy.keke

Akhirnya barulah sy jumpa suami saya...Ceh, punya panjang citer, baru jumpa hero.hehe

Itu pon, mak mentua kakak sy yg jalankan..

Dan sy macam tak tau pape..serah pada mak je..

Everything happens like a breeze..just swept me away..

Mana tak nya, sy ingat macam main2 je, tetibe datang hantar cincin risik..

3 minggu pas tuh hantar rombongan meminang n terus bertunang.

Ohoho, yg paling lawak, saya tak tau En Suami keje apa,apa nama dia pon tak tau,okeh.Ada macam pilem dolu2 tak?hehe..kawan2 sy kat U dolu semua mengucap panjang.Mana taknya, saya ni Pengerusi rombongan ke Korea yg kitorang rancangkan (sebab masing2 tak de pakwe, so memang ingat nak enjoy pas keje.hehe)..alah, tapi kawan2 sy pon sume kawen lepas sy.hehe..yg ada pakwe lak tak kawen2 sampai sekarang!

Masa bertunang penah sekali je saya kua dgn En Suami.Tu pon sy menangis2 tak nak kua.Tapi sebab dia ugut macam2 sy kua jugak selama sejam pi makan kat kedai mamak.Aci tak?hehe..pas kua tu, makin panjanglah rajuk En.Suami sebab dia susah payah dtg, sy lak sibuk nak balik cepat.Ada sy kesah?hehe

Tapi selepas segala onak dan ranjau berduri kami lalui (ewah, macam masuk utan lak!hihi), selamatlah sy berkawen dgn En Suamiku ini..alhamdulillah..Tapi lawak gak, sebab sy memang tak nak jumpa dia, sampaikan baju sy masa kenduri belah dia hamper2 je tak muat.Saya tipon je kedai tu dan bagi saiz.Dan org kedai itu sungguhlah agak ngok sekali, wat betul2 ikut saiz tu.Adoi, besarkanlah sikit cik kak!Mau tak bernapas sy.Sy bagi ukuran badan, bukan ukuran baju! :p

Sesungguhnya jodoh sukar diteka.Bukan begitu kalian?

Buat kawan2 yg masih mencari pasangan, sabarlah korang..bila jodoh datang, korang pon tak sedar, tetibe je dah ada atas katil malam pertama.keke kawen tau.. :p

Buat en. suami :
Ok sayang, saya dah citer semua...sekarang soalan sy, "SIAPA DIA SEBELUM DAKU?"
Ada sorang dia je ke?Ke ada ber dia, dia dan dia?Tak aci taw, sy sorang Dia pons tak de.hehe..


Khamis, 26 November 2009

Qurban

Dicatat oleh wuzz_in di 2:45 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Selamat Hari Raya Aidiladha everybody!
Saya seperti biasa beraya tanpa suami disisi..macam dah terbiasa lak takde dia. Tapi org keliling la plak yg asik tanya2 kan..Suamiku keje shift.Tak leh nak wat cemana..dolu masa ngandungkan Afiq lagilah best.Raya puasa lagi tu.Sy balik drive dr Tapah ke Behrang dgn perut memboyot, yelah, dah masuk 38 mggu..agak gile kan?hehe..pastu kat kg sume tanya, suami mana?Pastu SIL siap wat muka sedih tgk sy sorang2..But the truth is:saya takde rasa apa pons sebab masa tu baru thn pertama beraya sebagai cik Puan kan, jadi biasa lah kalu saya takde perasaan pons. Kalu sebelum ni memang beraya bersama lainlah cite kan.hehe..
Okies kalian, selamat berhari raya ye!

Isnin, 23 November 2009

Balik Raya

Dicatat oleh wuzz_in di 11:54 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Bila kalian mau pulang beraya?Saya mgkin pulang esok kot..Tadi saya dah menyetel kan segala kira2 yg buat sy pening kepala. Saya mamang TAK LAYAK menjadi seorang akauntan!hehe

Esok sy balik dgn kakak sy mungkin. Saya nak drive berdua aje dgn Afiq macam tak berani sebenarnya. Tapi memandangkan kalu sy balik menumpang org, maka kami dirumah akan tak da kenderaan. Nanti sape nak beli brg2 dapur kan?Daging, ayam, santan bagai kena pi beli last minute kat pasar. Makanya, sy yg suami tak dpt coti raya lah kena pi..

Mesti mencabar perjalanan sy esok..Tapi nak wat gane kan...Lebey mencabar lagik perjalannan sy balik ke Tapah semula.Huhu..

Tadi Afiq berjaya memanjat tingkap bilik seorang diri.Ya, anda mata anda tidak tersalah lihat.Tingkap.Adei..tapi sy syukur amat, sekurang2 nya sudah baik dari demam walaupon selsema maseh ada lagi.Dahla garang lak tu, tak bagi lap ingus dia. Tega dia menggigit tgn sesapa yg cuba mengelap idung nya.keke

Ni gambar aksi panjat tgkap.Saya tggalkan kejap dlm bilik, upenye dah panjat tgkp daa..nasib SIL nampak.


Afiq sudah leh la jalan sikit2..dalam 16 langkah tu adalah..tapi pastu Afiq akan putus asa dan terus merangkak.Bilala nak pandai jalan nih..hehe

Sambil sy 'bercucuk tanam' kat Farmville tadik, sempat pulak dia memanjat divider kat tgh umah tu.saya dudukkan atas meja bersepahkat tepi komputer je, tapi Afiq tak puas hati, jadi dia wat lah aktiviti memanjatnya tu..walaupon badannya kecik TAK macam mak nya tapi lasak leh tahan..hehe



Selamat bercuti kalian..jgn tensen2 keje ek?



Yg-selamat-takyah-tensen-selama-sebulan,

Ahad, 22 November 2009

Twilight

Dicatat oleh wuzz_in di 2:25 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
saya menyambung pula dgn entri yg tak berapa sentimental okeh?hehe

Arini aktiviti sy adalah ber'dating' berdua2 an dgn Afiq sepanjang hari SIL pi umah org kawin cum shopping kat Ipoh. Jadi sy tggl berdua je lah. Arini sy sgt teruja nak tgk citer yg bertajuk seperti tajuk entri sy ni. :p

Saya teruja sebab tgk iklan kat STARWORLD. Padahal citer ni dah berzaman yg lalu.keke..sy suka citer yg ada scenery cantek2. Macam LOTR, HP ..barulah sy dapat menghayati. Kalu scenery yg buat sy pening kepala macam The Fight Club, Blair Witch Project tuh, memang ampun tak mo saya tgk sampai abes. :p

Okeh lah citer ni..My SIL and Niece really drooling over this hunk (Robbert Pattinson). Mesti teruja tgk gaya dia punye cinta and (of course) good looks lah kan. Kalu sy ni maseh anak dara lagi, mesti sy pons macam dorang jugak. Tapi sejak dah kawen, well let me say, I change my view about men. *wink*

Memang menyayat hatilah kisah cinta Hero and Heroin ni kan.Kalaulah ada hero yg sanggup buat macam tu kat saya heroin secara real life..wah3..

Perasan tak, semua hero mesti mempunyai gaya yang sama.Tall, dark n handsome. Nape tak de pon hero yang macam laki kite..keke lelaki biasa kat lua tu?Sian tau, everybody can be a hero ,what?Adalah lelaki biasa yg jadik hero, Afdlin Shauki! Tu pasal sy suke Afdlin. Because he's a normal guy.hehe..

Pastu takde pon heroin yang muka macam sy ke kan..Tak aci lah heroin yg lawa je dapat cinta sejati. Kami yg biasa2 aje ni tak leh dapat ke?*ni acik nak wat make-ober nih.keke*

Dolu saya penah minat tahap gaban dgn mamat ni, sejak sy tgk cietr "Siwol-ae"..memang head over heel lah..Kire ideal man lah kan. Padahal tak hensem pons.ha3..sy memang suka lelaki yg matanya mengecik bile senyum.Alala cumil nyer.hehe..

akhirnya saya dapat lelaki yg matanya kecik tak kire sedang senyum ataupon tidak.Haha..
Kesimpulan cerita: Kita lah hero n heroin untuk hidup kita sendiri!

....

Dicatat oleh wuzz_in di 2:19 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Semalam entri sy penuh emosi kan?Saya sdg sgt sebak waktu itu. Sy penah bertekad, nak tulis yg gembira2 je ttg idup saya, supaya org lain akan turut rasa hepi bila baca. Tapi sy mmg tak mampu..daku hanyalah insan biasa... *mode : bergenang ayaq mata *

Saya rasa bersyukur sgt..sgt..sgt..sgt x 1000 hari ni Afiq sudah mau direct dgn sy.ALHAMDULILLAH..

So frens, do pray Afiq will stay fine,happy, calm n not mengamuk2 forever tonite ye.... :p

Jumaat, 20 November 2009

Weaning?!

Dicatat oleh wuzz_in di 7:26 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..

Saya sepanjang minggu ini sedang bersusah2 hati. Afiq tak mo dah EBM yg sy tinggalkan..Sy ingatkan sebab rasa berubah sebab ada reaction enzyme lipase.Saya try scalding susu dolu barulah sy bagi Afiq. Tapi Afiq tak mau jugak..Saya agak sebab dia tak sihat. ..adei..langsung 1oz pons takde masuk perut.

Semalam, bila sampai waktu tido, Afiq menanges tak henti2. Sy suakan B pon dia tgk je. Masuk mulut kejap dan cepat2 paling muka. Idung Afiq sumbat..jadi bila nak nenen akan macam tercekik lah.Sekarang ni, sejak selsema ari Rabu lepas, terus dia tak nak dah nenen dgn saya.Sedihnya....nak nenen pon bila malam2 dah nak tido.Kalu siang2 hari ni, kem salam jelah..

Saya bagi jugak ubat asthma Salbutamol yg Doktor bagi ari tu. Saya dah tak tau nak wat macamana lagi. Sian kat Afiq. Demam tak kebah2 jugak walau dah makan ubat sampai nak abes dah sebotol..

Soalan sy pada kalian, harap adalah yg sudi menjawab kalu kalian tau..

1. Is it ok for toddler to not feed on milk ?<----soklan nilah aku nak tanya mu Lia..tapi email asik fail ajer.Geram tol kt yahoo..

2. Kalian tau cara nak ilangkan sumbat idung tu? His nose is sooo stuffy he can't breathe, let alone feeding..huhu

3. You guys have any recipe that i can put EBM in it?Afiq refuse to take keledek lenyek dgn EBM..ku tak tau pe lagi nak wat dgn EBM itu..

Nape ek, tiap kali sy cuti panjang aje, mesti Afiq sakit. Ni acik sedey ni taw..huwaaa

Dan sy sedih amat bila Afiq tak mau nenen.Selama ni asal sy baring je mesti Afiq datang kat sy dan tarik2 baju nak selak sebab nan nenen. Sekarang dah tak de dah macam tu..sedih sangat..

sorry guys..this n3 is really an emotional one..


Selasa, 17 November 2009

Tidak Sihat..

Dicatat oleh wuzz_in di 7:17 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..Afiq tak sehat badan.
Batuk2
Selsema..
Jangkit dengan sepupu dia time balik kg ari tu..taula Afiq suke gusti2 bagai dgn kakak sepupunya tuh.Mentang2 saiz hampir sama kan.Ganasz sungguh anakku.keke


Malam tadi Afiq tak leh tido sebab idung sumbat. Nak nenen tak boleh.Sampai termuntah sebab tercekik tak dapat bernafas. Syian mucuk mak tu..saya bangunlah (2.45am) untuk bagi Exo kat Afiq.Pas bagi Exo, sapu minyak kat dada dan letak bantal bagi Afiq tido tinggi sket, baru Afiq leh tido.TApi mak n Abahnya dah naik geylong pagi2 ni..Bagun kol 5 lebih, tapi dok melayan Afiq nenen sampai kol 6.30..mandi2 solat bagai, ku tengok dah 6.45...masak nasik goreng n makan pagi Afiq lak, dah kol 7..kua umah kol 7.15..7.33 sampai sekolah.LEWAT!keke..dahla ada cikgu pengawas SPM.Ceh..wat malu jer.. :p

Alkisahnya arini ku follow lori n keta yg lembab2 belaka.Lori bwk 50km/j..sy terpaksa follow je lah sebab double line.Sekali ada mangkuk ayun ni nak potong jugak tapi tak lepas, dah sudah saya plak yg dihimpitnya. Nasib jalan besar.Kalu tak, mau terbabas saya dibuatnya. Sungguh sy geram. Kalu nak mati kan, mati sorang2 lah. Saya ada anak kecik lagi kat umah tau!Ceh, emosi sy di pagi hari..makanya terimalah hon sebijik dari acik. Acik tak penah2 hon org, akhernya meng'hon' mangkuk hayun tuh. Tak pepasal pagi2 dapat sebakul kutukan dari acik utk mangkuk tu..nasib mggu ni last skola. Idakla akan ku bertemu lagi mangkuk itu taw.

Ok kalian yg keje cikgu-cikgi, selamat menyiapkan keje diakhir tahun yg secara magic menjadi begitu byk sekali hinggakan tiap kali ku melihat senarai semak itu, ku akan ada rasa agak2 loya..hehe


Ahad, 15 November 2009

Aduhai Duku Langsat..

Dicatat oleh wuzz_in di 8:51 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
saya eksaited pulang ke kg saya ari jumaat ari tuh..semangat ni, nak amik buah Duku Langsat. Wah3..ada 6 pokok..sepokok leh dapat dalam 3 guni..6 pokok?wah3..

Tapi kan...





sedih taw....






segala rancangan kami adik beradik telah hancur...



kerana...


















banjir!!!



Akhirnya kami dapat sebatang pokok je duku langsat yg ada. Tu pon sebab pokok tu dekat kebun getah mak..yang kat dusun tuh tak dapat amik..Sian mak saya.Mak saya dah bernazar nak hantar ke surau untuk sedekah kat org. Sekali dapat 1 guni jer sebab banyk buah tak masak lagik.Alhamdulillah ada jugak pokok yg berbuah dekat dgn umah..

Alkisah pokok kat dusun tu, tak taulah sempat kami rasa buahnya ke tak..kat situ banyak o** As** yang suka curik dan siap jual pulak tu..

Sepanjang kat kg kami memerap aje kat umah. Ujan 24jam..save duit..kalu tak sure asik shopping2 je kan..hehe

Tapi sy sempat jugak merembat selai blouse ni. Sebenarnya blouse ngandung, tapi leh jugak pakai masa lum ngandung..wah3..macam teruja nak pregnen lagik nih..hehe..

Afiq pulak sepanjang cuti masih tak ada perkembangan jugak. Hampeh tak mo jalan. Sekarang cuma hobi melanyak kakak n abang sepupunya..perasan macam dah besar lah tu. Siap main gusti2 lagik.hehe

Manyak nye keje kat sekolah..eii tak suka acik taw. Sebab acik ni pemalas. Serabut kepala nak pikir..huhu..


Acik yg pemalas,

Selasa, 10 November 2009

Silap da...

Dicatat oleh wuzz_in di 6:01 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam...

Rasa lam tak menghapdate blog nipadahal baru berapa hari daa..sebabnya takda menda menariks berlaku lah kan..dan tak de benda sedey2 berlaku.Terukkan? Apa, ingat blog ni tempat meluah ferasaan kah?hehe

Saya baru bukak SI.com tadi. Ohoho...saya dah tersilap buat satu menda lah kalian..


Saya pi rajin tak kena tempat, bila tang lain malas ya amat! mensterilkan sgala mak nenek FS tuh..baru sy tau, part2 rubber itu ye, jangan disteril..nanti cepat rosak, okeh..part2 itu ialah:

1. membrane
2. tubing
3. soft fit breastshield

Jadi, peringatan wat kalian yg pakai FS *especially kak ina..hehe **, jgn steril no...

Patot lah part yg agak2 lembut2 kat breastshield ku itu dah jadik kuning2 gitew.Nak ganti baru?ohoho..kena beli sepasang okeh.Regenya 80++ okeh..mana mau korek duit?Gaji pons lambat lagik taw.

Afiq telah beransur tak demam..ku pon tak taulah pe ntah suhu badan anakku itu..

Ku juga telah menaikkan bendera merah..macam sedey pons ada.Gatal,kan?Padahal kata nak tahun depan..hehe..Ni semua pengaruh kawan2 lah ni, semua nak menambah ahli jer..kekeke

ok kalian..pendek2 je lah kan. Taulah Cel.com ni la mim ba ba semacam malam2 nih..

Adios!

Jumaat, 6 November 2009

Nak Tumbuh Gigi Kots..

Dicatat oleh wuzz_in di 9:02 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Afiq dah demam dari ari Rabu ptg..semalam baru saya perasan, ada bengakak di gusi bawahnya.Afiq demam sebab tu ke ek?Sebabnya, kalu sy chech temperature, semalam baru 37.3...tadi cek lagi, 37.0..

Saya tak bagi ubat pon dah.Sian lah asik bergelumang dgn ubat je kan..baik makan AGEL, lagi sedap.hehe..

Harap2 sebab tu la Afiq demam..demam nak tumbuh gigi.. **mode : menenangkan diri sendiri**

Sekarang sy tgh gile bermain FARMVILLE di Facebook..seronot ralit2 sy dibuatnya..hehe..mehla jemput2 meng'add' sy yer.Leh kite berjiran..hehe

Tadi sy telah tersinggungkan FS sy.Berdebuk lah jatuh..Ades..dahla ribu riban..Adess lagi..nasib okeh je lagi menegpam ni..sy tgh kalut membuat stok ni..Risau ar, period nggak hadir2 ni..apakah?huhu..tunggulah tahun depan taw...

ok kalian, selamat berweekend yg seronok sambil guling2 depan tv sepanjang hari ..hehe !

Rabu, 4 November 2009

DeMam Lagi!

Dicatat oleh wuzz_in di 6:42 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Hari ini kawan sebelah meja saya tak datang. Saya mesej lah dia, "anak demam ke?".Tekaan saya tepat.Memang anaknya demam. Jadi dia amik mc arini..saya terus rasa bersalah..huhu...


Kenapa?




Sebab....























Afiq pon demam jugak!
huhu...





Afiq demam dari semalam. Saya memula musykil jugak, betol ke demam kan..sebab Afiq memang jenis badannya panas..Saya check temperature...37.7 ...malam tadi.. 38.0 ...

Tapi sy tak amik mc pons..sebab sy tengok Afiq masih aktif macam biasa.Tak merengek2 pon..Sebenarnya hati dah tak sedap sebab Afiq demam. Sy ni suka pikir bukan2.Mulalah sedey2 bagai kan..terus jadi emosional lak..huhu


Sihat cepat ye sayang...mak doakan tiap masa..
Mak keje sebab mak dah amik mc berapa kali daaa nak carik duit beli makanan Afiq..beli mainan Afiq..beli supplement bia nenen mak banyak barula Afiq kenyang..sihat cepat ye sayang..

p/s: saya mulalah nyesal, dah berapa ari tak bagi Afiq AGEL.Afiq asik tido awal je. Takkan nak kejut pulak kan?huhu

Selasa, 3 November 2009

Jeles..

Dicatat oleh wuzz_in di 6:30 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Saya agak sensitip pasal tajuk ini. Sebabnya?Saya seorang pen'jeles' okeh.Saya jenis yg kuat jeles. Tapi kan, suami sy seorang yg tak jeles langsung ke tak sayang saya?hua...Suami saya suke bile ada org ngorat saya. Siap saja bia mamat tu ngorat saya dulu..alahai..sedih taw!

Saya juga akan sangat amat jeles kalu Afiq manja dgn org lain lebih dari manja dengan saya.Saya kan mak nya?kan?kan?

Tapikan, sebab saya ini wanita bekerjaya eceh!, maka saya jarang ada kat umah..bila balik, Afiq akan nenen pastu trus tido lak..bangun2 dah sedia nak mandi,jalan2 kat lua umah..tu je lah time dgn Afiq..pastu dah malam...kol 9 mula rengek2 nak masuk tido.

Agaknya, itu ke sebab dia tak manja dengan saya?Sedihnya...

Tapi...

Kan saya menyusukan Afiq ..Suppose manjalah dgn saya.Kan?kan?

Bayangkanlah mak-mak yang keje hebat2lagi kaya serta bergayaitu kan?Tak taula kan?

Anda cemana?

Isnin, 2 November 2009

Sudah boleh comment ye

Dicatat oleh wuzz_in di 7:42 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam..

buat rakan2 yg telah cuba meng 'comment' di blog comot ni tetapi telah gagal, sy telah berjaya menggodek dan betolkan semula dgn bantuan Kak Ina.TQ!maka sila2 lah comment..hehe

Jumaat, 27 November 2009

Raya ke tak ni?

Salam..

saya rasa ari ni macam tak raya jer..Takde org datang..nasib ada anak2 sedara yg menggegarkan umah neneknya ni.Kalu tak, senyap sunyi kg ni.

Petang tadi anak sedara saya (okey bayangkan ada 13 org, plg besar darjah 4, paling kecik 3 bulan..sebijik macam taska dah umah mak sy.hehe)memekak di umah pakcik sy.Ala, sebelah umah je.Nyanyi lagu sambil menepuk2 rebana pakcik saya. Lagu apa?Ohoho, lagu tu ditujukan wat anak sdra sy yg bakal di'potong' Ahad ni.Jadi lagunya bertajuk "POTONG".hehe..ala, macam iklan WiMax tu.hehe

Yang bestnya, pakcik sy tak sedar langsung dorang memekak kat tangga umah dia. Sebab pakcik sy tu ada sound trouble sket.Haha..Last2, makcik sy yg kua pi tegur.Sebab dia tak sound trouble.hehe..Kami ketawa je tengok dari umah.Kalu tak de dorang, memang senyap sunyi je lah kampung ni..

Layanlah gambar ye..



SIAPA DIA SEBELUM DAKU?

Salam..

Bersempena dgn anniversary sy yg ke-2 ni, sajalah sy nak kongsi cemana saya leh akhirnya kawin dgn suami sy..ok ka?

Kalian layan ajelah ek?keke

Sebenarnya saya ni kan, amatlah tak laku org nya.Sebab seumur idup sy lah, sy tak penah bercinta dan tak pernah ada pakwe. Org nak ajak sy jadik gelpren pons tak de.Sadis kan? (Sy x amik kire lah sorang budak lelaki yg penah giler2 ajak sy jadik gelpren masa sy darjah lima.Gilo apo?walaupons anak DO tp mcm tak center je ajak org bercinta muda2.hehe)

Dolu sy skolah kat all girls school, jadik memang tak de kwn lelaki langsung.Kawan lelaki masa sekolah rendah tu rasanya tak amik kire lah kan, sebab sy skola jauh nun di Jb.Sek rendah kat slangor.hehe

Sy memang takde kawan lelaki langsung langsung sampailah kat matriks. Tapi sy jenis kasar sket, jadik sy anggap lelaki pon macam pompuan ar kan.Saya takde lah adengan sopan santun ayu lagi lembah lembut ke dgn kwn lelaki.Ala, kawan pon praktikum mate je.Abes kelas, abeslah.

Lagipon sy pegang nasihat mak sy."lelaki dan perempuan memang tak dijadikan utk menjadi sahabat antara satu sama lain, sebab salah sorang pasti ada menyimpan sedikit perasaan"--->kalu org tu yg suke kat sy takpelah, kalu sy je suke, tak ke haru?hehe

Sampai kat U pon ku tak de jgk pakwe.Org sibuk nak carikkan sebab dorang kesian kot.Kesian?heh.Saya sikit pon tak rasa sedih ok.Saya saaaangat bahagia takde pakwe, sebab kawan yg ada pakwe sume dah jadi mcm org emosi tak stabil.Bila gaduh dgn pakwe, tetibe dgn sy pon dia marah.Banyak cantik!e, geram sungguh sy.

Tapi masa kat U lah baru ada org tetibe macam nak kat sy.Alkisahnya, Abang ni adalah adik ipar pd sorang sedara ni.Umur dah 30an, tak kawin lagik.Dia penah nampak sy sekali je masa saya jaga mak saya sakit kat sepital Ipoh.Tetibe sedara saya ni ala2 paksa gak saya berkenal2 an dgn adik ipar dia ni.Saya rasa tertekan yg amat sangat sebab saya tak suke bercinta,okeh.Kena jiwang2, kena report ape makan, apa buat ari ni.Isk,koser sy lah.Sebab kena lah layan jugak (atas dasar family kan,kang kate ku sombong lak)sy wat lah ayat standard --->kite kawan dolu ok, kalu ada jodoh, adalah...hehe

tetibe baru tak sampai seminggu, Abang ni dah ngaku syg lah, suh jgn tinggal dialah..adoi..Saya terus makan tak kenyang, mandi tak basah, tido tak lena.Ceh!Bukan sebab mabuk bercinta okeh, tapi sebab rasa mabuk memikirkan cemana nak mintak putus ni!keke

Saya beranikan diri mintak putus.Ohoho..sian kat Abang tu.Sampai skarang sy rasa bersalah.Tolak dia tak pepasal aje..Abang tu baik kalian..saya suke org baik begitew.Tapi memang bukan jodoh sy.Saya rasa bersalah sebab sampai sekarang dia tak kawen2Saya dah ada anak satu.

Pastu sedara lak bagitau, Abang ni memang dgn sy je dia nak.Sebelum sy, dan selepas sy dorang kenenkan dgn ramai perempuan lain, tapi dia tak nak..Ades...Sy rasa faktor sy belum mau bercinta buat sy tolak dia..

Saya mengamalkan prinsip :
1. No dating2 selagi lom kawen okeh
2. No dating, of kos lah no touching2 kan.hehe
3. No panggil mama,papa macam org sekarang
4. If u want me, masuk minang terus,tak yah cinta cintun-->abang tu silap ar, tak minang sy.keke

Akhirnya barulah sy jumpa suami saya...Ceh, punya panjang citer, baru jumpa hero.hehe

Itu pon, mak mentua kakak sy yg jalankan..

Dan sy macam tak tau pape..serah pada mak je..

Everything happens like a breeze..just swept me away..

Mana tak nya, sy ingat macam main2 je, tetibe datang hantar cincin risik..

3 minggu pas tuh hantar rombongan meminang n terus bertunang.

Ohoho, yg paling lawak, saya tak tau En Suami keje apa,apa nama dia pon tak tau,okeh.Ada macam pilem dolu2 tak?hehe..kawan2 sy kat U dolu semua mengucap panjang.Mana taknya, saya ni Pengerusi rombongan ke Korea yg kitorang rancangkan (sebab masing2 tak de pakwe, so memang ingat nak enjoy pas keje.hehe)..alah, tapi kawan2 sy pon sume kawen lepas sy.hehe..yg ada pakwe lak tak kawen2 sampai sekarang!

Masa bertunang penah sekali je saya kua dgn En Suami.Tu pon sy menangis2 tak nak kua.Tapi sebab dia ugut macam2 sy kua jugak selama sejam pi makan kat kedai mamak.Aci tak?hehe..pas kua tu, makin panjanglah rajuk En.Suami sebab dia susah payah dtg, sy lak sibuk nak balik cepat.Ada sy kesah?hehe

Tapi selepas segala onak dan ranjau berduri kami lalui (ewah, macam masuk utan lak!hihi), selamatlah sy berkawen dgn En Suamiku ini..alhamdulillah..Tapi lawak gak, sebab sy memang tak nak jumpa dia, sampaikan baju sy masa kenduri belah dia hamper2 je tak muat.Saya tipon je kedai tu dan bagi saiz.Dan org kedai itu sungguhlah agak ngok sekali, wat betul2 ikut saiz tu.Adoi, besarkanlah sikit cik kak!Mau tak bernapas sy.Sy bagi ukuran badan, bukan ukuran baju! :p

Sesungguhnya jodoh sukar diteka.Bukan begitu kalian?

Buat kawan2 yg masih mencari pasangan, sabarlah korang..bila jodoh datang, korang pon tak sedar, tetibe je dah ada atas katil malam pertama.keke kawen tau.. :p

Buat en. suami :
Ok sayang, saya dah citer semua...sekarang soalan sy, "SIAPA DIA SEBELUM DAKU?"
Ada sorang dia je ke?Ke ada ber dia, dia dan dia?Tak aci taw, sy sorang Dia pons tak de.hehe..


Khamis, 26 November 2009

Qurban

Salam..
Selamat Hari Raya Aidiladha everybody!
Saya seperti biasa beraya tanpa suami disisi..macam dah terbiasa lak takde dia. Tapi org keliling la plak yg asik tanya2 kan..Suamiku keje shift.Tak leh nak wat cemana..dolu masa ngandungkan Afiq lagilah best.Raya puasa lagi tu.Sy balik drive dr Tapah ke Behrang dgn perut memboyot, yelah, dah masuk 38 mggu..agak gile kan?hehe..pastu kat kg sume tanya, suami mana?Pastu SIL siap wat muka sedih tgk sy sorang2..But the truth is:saya takde rasa apa pons sebab masa tu baru thn pertama beraya sebagai cik Puan kan, jadi biasa lah kalu saya takde perasaan pons. Kalu sebelum ni memang beraya bersama lainlah cite kan.hehe..
Okies kalian, selamat berhari raya ye!

Isnin, 23 November 2009

Balik Raya

Salam..
Bila kalian mau pulang beraya?Saya mgkin pulang esok kot..Tadi saya dah menyetel kan segala kira2 yg buat sy pening kepala. Saya mamang TAK LAYAK menjadi seorang akauntan!hehe

Esok sy balik dgn kakak sy mungkin. Saya nak drive berdua aje dgn Afiq macam tak berani sebenarnya. Tapi memandangkan kalu sy balik menumpang org, maka kami dirumah akan tak da kenderaan. Nanti sape nak beli brg2 dapur kan?Daging, ayam, santan bagai kena pi beli last minute kat pasar. Makanya, sy yg suami tak dpt coti raya lah kena pi..

Mesti mencabar perjalanan sy esok..Tapi nak wat gane kan...Lebey mencabar lagik perjalannan sy balik ke Tapah semula.Huhu..

Tadi Afiq berjaya memanjat tingkap bilik seorang diri.Ya, anda mata anda tidak tersalah lihat.Tingkap.Adei..tapi sy syukur amat, sekurang2 nya sudah baik dari demam walaupon selsema maseh ada lagi.Dahla garang lak tu, tak bagi lap ingus dia. Tega dia menggigit tgn sesapa yg cuba mengelap idung nya.keke

Ni gambar aksi panjat tgkap.Saya tggalkan kejap dlm bilik, upenye dah panjat tgkp daa..nasib SIL nampak.


Afiq sudah leh la jalan sikit2..dalam 16 langkah tu adalah..tapi pastu Afiq akan putus asa dan terus merangkak.Bilala nak pandai jalan nih..hehe

Sambil sy 'bercucuk tanam' kat Farmville tadik, sempat pulak dia memanjat divider kat tgh umah tu.saya dudukkan atas meja bersepahkat tepi komputer je, tapi Afiq tak puas hati, jadi dia wat lah aktiviti memanjatnya tu..walaupon badannya kecik TAK macam mak nya tapi lasak leh tahan..hehe



Selamat bercuti kalian..jgn tensen2 keje ek?



Yg-selamat-takyah-tensen-selama-sebulan,

Ahad, 22 November 2009

Twilight

saya menyambung pula dgn entri yg tak berapa sentimental okeh?hehe

Arini aktiviti sy adalah ber'dating' berdua2 an dgn Afiq sepanjang hari SIL pi umah org kawin cum shopping kat Ipoh. Jadi sy tggl berdua je lah. Arini sy sgt teruja nak tgk citer yg bertajuk seperti tajuk entri sy ni. :p

Saya teruja sebab tgk iklan kat STARWORLD. Padahal citer ni dah berzaman yg lalu.keke..sy suka citer yg ada scenery cantek2. Macam LOTR, HP ..barulah sy dapat menghayati. Kalu scenery yg buat sy pening kepala macam The Fight Club, Blair Witch Project tuh, memang ampun tak mo saya tgk sampai abes. :p

Okeh lah citer ni..My SIL and Niece really drooling over this hunk (Robbert Pattinson). Mesti teruja tgk gaya dia punye cinta and (of course) good looks lah kan. Kalu sy ni maseh anak dara lagi, mesti sy pons macam dorang jugak. Tapi sejak dah kawen, well let me say, I change my view about men. *wink*

Memang menyayat hatilah kisah cinta Hero and Heroin ni kan.Kalaulah ada hero yg sanggup buat macam tu kat saya heroin secara real life..wah3..

Perasan tak, semua hero mesti mempunyai gaya yang sama.Tall, dark n handsome. Nape tak de pon hero yang macam laki kite..keke lelaki biasa kat lua tu?Sian tau, everybody can be a hero ,what?Adalah lelaki biasa yg jadik hero, Afdlin Shauki! Tu pasal sy suke Afdlin. Because he's a normal guy.hehe..

Pastu takde pon heroin yang muka macam sy ke kan..Tak aci lah heroin yg lawa je dapat cinta sejati. Kami yg biasa2 aje ni tak leh dapat ke?*ni acik nak wat make-ober nih.keke*

Dolu saya penah minat tahap gaban dgn mamat ni, sejak sy tgk cietr "Siwol-ae"..memang head over heel lah..Kire ideal man lah kan. Padahal tak hensem pons.ha3..sy memang suka lelaki yg matanya mengecik bile senyum.Alala cumil nyer.hehe..

akhirnya saya dapat lelaki yg matanya kecik tak kire sedang senyum ataupon tidak.Haha..
Kesimpulan cerita: Kita lah hero n heroin untuk hidup kita sendiri!

....

Salam..
Semalam entri sy penuh emosi kan?Saya sdg sgt sebak waktu itu. Sy penah bertekad, nak tulis yg gembira2 je ttg idup saya, supaya org lain akan turut rasa hepi bila baca. Tapi sy mmg tak mampu..daku hanyalah insan biasa... *mode : bergenang ayaq mata *

Saya rasa bersyukur sgt..sgt..sgt..sgt x 1000 hari ni Afiq sudah mau direct dgn sy.ALHAMDULILLAH..

So frens, do pray Afiq will stay fine,happy, calm n not mengamuk2 forever tonite ye.... :p

Jumaat, 20 November 2009

Weaning?!

Salam..

Saya sepanjang minggu ini sedang bersusah2 hati. Afiq tak mo dah EBM yg sy tinggalkan..Sy ingatkan sebab rasa berubah sebab ada reaction enzyme lipase.Saya try scalding susu dolu barulah sy bagi Afiq. Tapi Afiq tak mau jugak..Saya agak sebab dia tak sihat. ..adei..langsung 1oz pons takde masuk perut.

Semalam, bila sampai waktu tido, Afiq menanges tak henti2. Sy suakan B pon dia tgk je. Masuk mulut kejap dan cepat2 paling muka. Idung Afiq sumbat..jadi bila nak nenen akan macam tercekik lah.Sekarang ni, sejak selsema ari Rabu lepas, terus dia tak nak dah nenen dgn saya.Sedihnya....nak nenen pon bila malam2 dah nak tido.Kalu siang2 hari ni, kem salam jelah..

Saya bagi jugak ubat asthma Salbutamol yg Doktor bagi ari tu. Saya dah tak tau nak wat macamana lagi. Sian kat Afiq. Demam tak kebah2 jugak walau dah makan ubat sampai nak abes dah sebotol..

Soalan sy pada kalian, harap adalah yg sudi menjawab kalu kalian tau..

1. Is it ok for toddler to not feed on milk ?<----soklan nilah aku nak tanya mu Lia..tapi email asik fail ajer.Geram tol kt yahoo..

2. Kalian tau cara nak ilangkan sumbat idung tu? His nose is sooo stuffy he can't breathe, let alone feeding..huhu

3. You guys have any recipe that i can put EBM in it?Afiq refuse to take keledek lenyek dgn EBM..ku tak tau pe lagi nak wat dgn EBM itu..

Nape ek, tiap kali sy cuti panjang aje, mesti Afiq sakit. Ni acik sedey ni taw..huwaaa

Dan sy sedih amat bila Afiq tak mau nenen.Selama ni asal sy baring je mesti Afiq datang kat sy dan tarik2 baju nak selak sebab nan nenen. Sekarang dah tak de dah macam tu..sedih sangat..

sorry guys..this n3 is really an emotional one..


Selasa, 17 November 2009

Tidak Sihat..

Salam..Afiq tak sehat badan.
Batuk2
Selsema..
Jangkit dengan sepupu dia time balik kg ari tu..taula Afiq suke gusti2 bagai dgn kakak sepupunya tuh.Mentang2 saiz hampir sama kan.Ganasz sungguh anakku.keke


Malam tadi Afiq tak leh tido sebab idung sumbat. Nak nenen tak boleh.Sampai termuntah sebab tercekik tak dapat bernafas. Syian mucuk mak tu..saya bangunlah (2.45am) untuk bagi Exo kat Afiq.Pas bagi Exo, sapu minyak kat dada dan letak bantal bagi Afiq tido tinggi sket, baru Afiq leh tido.TApi mak n Abahnya dah naik geylong pagi2 ni..Bagun kol 5 lebih, tapi dok melayan Afiq nenen sampai kol 6.30..mandi2 solat bagai, ku tengok dah 6.45...masak nasik goreng n makan pagi Afiq lak, dah kol 7..kua umah kol 7.15..7.33 sampai sekolah.LEWAT!keke..dahla ada cikgu pengawas SPM.Ceh..wat malu jer.. :p

Alkisahnya arini ku follow lori n keta yg lembab2 belaka.Lori bwk 50km/j..sy terpaksa follow je lah sebab double line.Sekali ada mangkuk ayun ni nak potong jugak tapi tak lepas, dah sudah saya plak yg dihimpitnya. Nasib jalan besar.Kalu tak, mau terbabas saya dibuatnya. Sungguh sy geram. Kalu nak mati kan, mati sorang2 lah. Saya ada anak kecik lagi kat umah tau!Ceh, emosi sy di pagi hari..makanya terimalah hon sebijik dari acik. Acik tak penah2 hon org, akhernya meng'hon' mangkuk hayun tuh. Tak pepasal pagi2 dapat sebakul kutukan dari acik utk mangkuk tu..nasib mggu ni last skola. Idakla akan ku bertemu lagi mangkuk itu taw.

Ok kalian yg keje cikgu-cikgi, selamat menyiapkan keje diakhir tahun yg secara magic menjadi begitu byk sekali hinggakan tiap kali ku melihat senarai semak itu, ku akan ada rasa agak2 loya..hehe


Ahad, 15 November 2009

Aduhai Duku Langsat..

Salam..
saya eksaited pulang ke kg saya ari jumaat ari tuh..semangat ni, nak amik buah Duku Langsat. Wah3..ada 6 pokok..sepokok leh dapat dalam 3 guni..6 pokok?wah3..

Tapi kan...





sedih taw....






segala rancangan kami adik beradik telah hancur...



kerana...


















banjir!!!



Akhirnya kami dapat sebatang pokok je duku langsat yg ada. Tu pon sebab pokok tu dekat kebun getah mak..yang kat dusun tuh tak dapat amik..Sian mak saya.Mak saya dah bernazar nak hantar ke surau untuk sedekah kat org. Sekali dapat 1 guni jer sebab banyk buah tak masak lagik.Alhamdulillah ada jugak pokok yg berbuah dekat dgn umah..

Alkisah pokok kat dusun tu, tak taulah sempat kami rasa buahnya ke tak..kat situ banyak o** As** yang suka curik dan siap jual pulak tu..

Sepanjang kat kg kami memerap aje kat umah. Ujan 24jam..save duit..kalu tak sure asik shopping2 je kan..hehe

Tapi sy sempat jugak merembat selai blouse ni. Sebenarnya blouse ngandung, tapi leh jugak pakai masa lum ngandung..wah3..macam teruja nak pregnen lagik nih..hehe..

Afiq pulak sepanjang cuti masih tak ada perkembangan jugak. Hampeh tak mo jalan. Sekarang cuma hobi melanyak kakak n abang sepupunya..perasan macam dah besar lah tu. Siap main gusti2 lagik.hehe

Manyak nye keje kat sekolah..eii tak suka acik taw. Sebab acik ni pemalas. Serabut kepala nak pikir..huhu..


Acik yg pemalas,

Selasa, 10 November 2009

Silap da...

Salam...

Rasa lam tak menghapdate blog nipadahal baru berapa hari daa..sebabnya takda menda menariks berlaku lah kan..dan tak de benda sedey2 berlaku.Terukkan? Apa, ingat blog ni tempat meluah ferasaan kah?hehe

Saya baru bukak SI.com tadi. Ohoho...saya dah tersilap buat satu menda lah kalian..


Saya pi rajin tak kena tempat, bila tang lain malas ya amat! mensterilkan sgala mak nenek FS tuh..baru sy tau, part2 rubber itu ye, jangan disteril..nanti cepat rosak, okeh..part2 itu ialah:

1. membrane
2. tubing
3. soft fit breastshield

Jadi, peringatan wat kalian yg pakai FS *especially kak ina..hehe **, jgn steril no...

Patot lah part yg agak2 lembut2 kat breastshield ku itu dah jadik kuning2 gitew.Nak ganti baru?ohoho..kena beli sepasang okeh.Regenya 80++ okeh..mana mau korek duit?Gaji pons lambat lagik taw.

Afiq telah beransur tak demam..ku pon tak taulah pe ntah suhu badan anakku itu..

Ku juga telah menaikkan bendera merah..macam sedey pons ada.Gatal,kan?Padahal kata nak tahun depan..hehe..Ni semua pengaruh kawan2 lah ni, semua nak menambah ahli jer..kekeke

ok kalian..pendek2 je lah kan. Taulah Cel.com ni la mim ba ba semacam malam2 nih..

Adios!

Jumaat, 6 November 2009

Nak Tumbuh Gigi Kots..

Salam..
Afiq dah demam dari ari Rabu ptg..semalam baru saya perasan, ada bengakak di gusi bawahnya.Afiq demam sebab tu ke ek?Sebabnya, kalu sy chech temperature, semalam baru 37.3...tadi cek lagi, 37.0..

Saya tak bagi ubat pon dah.Sian lah asik bergelumang dgn ubat je kan..baik makan AGEL, lagi sedap.hehe..

Harap2 sebab tu la Afiq demam..demam nak tumbuh gigi.. **mode : menenangkan diri sendiri**

Sekarang sy tgh gile bermain FARMVILLE di Facebook..seronot ralit2 sy dibuatnya..hehe..mehla jemput2 meng'add' sy yer.Leh kite berjiran..hehe

Tadi sy telah tersinggungkan FS sy.Berdebuk lah jatuh..Ades..dahla ribu riban..Adess lagi..nasib okeh je lagi menegpam ni..sy tgh kalut membuat stok ni..Risau ar, period nggak hadir2 ni..apakah?huhu..tunggulah tahun depan taw...

ok kalian, selamat berweekend yg seronok sambil guling2 depan tv sepanjang hari ..hehe !

Rabu, 4 November 2009

DeMam Lagi!

Salam..
Hari ini kawan sebelah meja saya tak datang. Saya mesej lah dia, "anak demam ke?".Tekaan saya tepat.Memang anaknya demam. Jadi dia amik mc arini..saya terus rasa bersalah..huhu...


Kenapa?




Sebab....























Afiq pon demam jugak!
huhu...





Afiq demam dari semalam. Saya memula musykil jugak, betol ke demam kan..sebab Afiq memang jenis badannya panas..Saya check temperature...37.7 ...malam tadi.. 38.0 ...

Tapi sy tak amik mc pons..sebab sy tengok Afiq masih aktif macam biasa.Tak merengek2 pon..Sebenarnya hati dah tak sedap sebab Afiq demam. Sy ni suka pikir bukan2.Mulalah sedey2 bagai kan..terus jadi emosional lak..huhu


Sihat cepat ye sayang...mak doakan tiap masa..
Mak keje sebab mak dah amik mc berapa kali daaa nak carik duit beli makanan Afiq..beli mainan Afiq..beli supplement bia nenen mak banyak barula Afiq kenyang..sihat cepat ye sayang..

p/s: saya mulalah nyesal, dah berapa ari tak bagi Afiq AGEL.Afiq asik tido awal je. Takkan nak kejut pulak kan?huhu

Selasa, 3 November 2009

Jeles..

Salam..
Saya agak sensitip pasal tajuk ini. Sebabnya?Saya seorang pen'jeles' okeh.Saya jenis yg kuat jeles. Tapi kan, suami sy seorang yg tak jeles langsung ke tak sayang saya?hua...Suami saya suke bile ada org ngorat saya. Siap saja bia mamat tu ngorat saya dulu..alahai..sedih taw!

Saya juga akan sangat amat jeles kalu Afiq manja dgn org lain lebih dari manja dengan saya.Saya kan mak nya?kan?kan?

Tapikan, sebab saya ini wanita bekerjaya eceh!, maka saya jarang ada kat umah..bila balik, Afiq akan nenen pastu trus tido lak..bangun2 dah sedia nak mandi,jalan2 kat lua umah..tu je lah time dgn Afiq..pastu dah malam...kol 9 mula rengek2 nak masuk tido.

Agaknya, itu ke sebab dia tak manja dengan saya?Sedihnya...

Tapi...

Kan saya menyusukan Afiq ..Suppose manjalah dgn saya.Kan?kan?

Bayangkanlah mak-mak yang keje hebat2lagi kaya serta bergayaitu kan?Tak taula kan?

Anda cemana?

Isnin, 2 November 2009

Sudah boleh comment ye

salam..

buat rakan2 yg telah cuba meng 'comment' di blog comot ni tetapi telah gagal, sy telah berjaya menggodek dan betolkan semula dgn bantuan Kak Ina.TQ!maka sila2 lah comment..hehe
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea