Sabtu, 3 November 2012

Kebaikan Alfalfa

Dicatat oleh wuzz_in di 1:01 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Alfalfa Complex Shaklee
----------------------------
Mempunyai 1001 khasiat yang tersembunyi,
antaranya :
* Mengurangkan masalah keputihan wanita
* Bertindak sebagai PERAPAT, seperti kacip
fatimah
* Detox
* Masalah Kewanitaan
* Ekzema, Resdung, Alahan, Asma
* Melegakan masalah ketika haid
* Mengurangkan rasa lesu dan letih

Banyak kan manfaatnya? Kalau korang nak tahu, alfalfa telah digunakan sbg herbal medicine sejak 1500 tahun yg lalu! Mesti ia berkesan hingga mampu bertahan sehingga kini.Alfalfa ni glemer sbb mmg banyak manfaatnya kpd wanita khususnya. Dgn pengambilan alfalfa, masalah keputihan, haid yg x teratur dpt diselesaikan dgn jayanya. Lebih2 lagi jika selepas bersalin.

Pengalaman sy sendiri selepas bersalin ank kedua, sy mula consume Shaklee( dan terus jatuh chenta!), keputihan yg amat menyusahkn itu langsung tiada. Bersih! Masa ank pertama, toksah cerita. :)

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaanatau ingin mencuba,boleh hubungi sy di 0172275269.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 29 Oktober 2012

Melawan Selsema Dengan Hanya Supplemen

Dicatat oleh wuzz_in di 7:10 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Hari raya kedua aritu sy telah terseksa jiwa raga sbb selsema tetiba. Bangun lepas subuh dah start bersin2. nice! Huhu.. pastu sy terus telan vitamin c sebijik -dipatah dua. Hidung mula la gatal2 nk terbersin semedang. 2-3 jam pastu sy mkn lg vitamin c sebijik. Tghari tu sy dah rasa lembik2, mengantuk, mata pun mcm x larat bukak. Badan rasa sejuk2 dah. Auni bising2 nk nenen. Sy pe lagi, layankan ajelah. Untungnya Auni tido, sy pon out sekali. Hehe.. tido 3 jam jugak. Dasat aku! Hehe..

Selepas 3 jam,bgn tu rasa x sedap jugak. Terus ambik lg sebijik vitamin c.pastu pi solat zuhur. Alhamdulillah,terus stop bersin n badan rasa segar. Snot2 sumer ilang! Syukur sgt..the rest of d day terus ilang selsema. :)

Malam b4 tido sy mkn lg sebijik. Had nya adlh 4 bijik..

Best kan? Mahu juga sihat dgn hanya supplement? Contact sy ye! 0172274269
Published with Blogger-droid v1.7.4

Hb low in pregnancy~

Dicatat oleh wuzz_in di 8:43 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Selamat eidul adha kengkawan! Terlewat sudah.. :)

nak tido dh tp mau share testi customer sy yg menghadapi hb low masa preggy.tension taw! Sy sudah pernah alaminya.. kawan ni baru cuba utk 7 hari. Hb naik dr 9.7-->10.7!!selama ni dok makan kerang, bayam bagai, hampeh je x naik. Alhamdullillah sesangat dgn pengambilan vitalea terus naik. Syukur...

Nak try? Sms jer.. 0172274269
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 24 Oktober 2012

Salam Aidiladha

Dicatat oleh wuzz_in di 4:22 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Hari ni hari Arafah. Mmg teringin sgt nk puasa. Tapi atas sebab2 tertentu x dapat sy berpuasa. Sedih sgt.. :(

Kengkawan ada ber 'korban' ke tahun ni? Sy ni last minute je join satu bhg, tp x tau lg jadi ke tidak sbb x cukup org..

Salam aidiladha kengkawan. Makan sup bebanyak ye.setahun sekali jer.. hehe..

-sy -yg -kuciwa -x- dpt -pose-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 22 Oktober 2012

2 TAHUN SUDA...

Dicatat oleh wuzz_in di 7:51 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Boleh pulak lupa nk hapdet, semalam ank dara sy sudah dua tahun la!Alhamdulillah,sudah cukup 2 tahun menyusu... terima kasih Allah. .syukur amat.. next, kena mula berusaha tangga kejayaan la.hehe..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 18 Oktober 2012

SUPPLEMENT@REAL FOOD ???

Dicatat oleh wuzz_in di 6:25 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Seminggu dua ni, ramai pulak rakan2 di FB mengamuk kerna menyampah dgn iklan2 supplement yg seolah mencadangkan x perlu makan makanan lain if sudah mkn supplement. Sy yg menjual pun terasa tempiasnya. TAPI. sy TAK PERNAH suggest supplement menggantikan makanan, okeh. NEVER! CHOLTE ANDUEI! ha,kan dh skipping korea yg x betul tu. :)

When u read S.U.P.P.L.E.M.E.N.T, what do u understand by that word? Ngok la org yg cuba menggantikn real food with supplement. Hidup sekali cuma, kalau takat nk mkn vitamin je, baik toksah.

Peeps,enjoy real food.Whatever supplement out there ,no matter how good they claimed it to be,it will never replace the goodness of real food.Never.

Take supplement sparingly.Don't be too rigid.Contoh nya sy sendiri. Bukannya sy ambik segala mak nenek tu hari2. selang2 sehari. Kan ada byk jenis. Be creative. Know your own body.Feel like flu is coming,take vitamin c.feel tired,take b complex. Having backaches, take osteomatrix.
Shaklee have a wide variety of supplement. Each with specific function. Use it accordingly.Be smart ok.

To those who need supplement for certain problems( milk booster, infertility, skin problem,weight management, etc) u can get free consultation from me.SMS to 0172274269 k.

Regards,
Wazahwahid.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 13 Oktober 2012

Trial Pack Shaklee

Dicatat oleh wuzz_in di 4:49 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,

Stok baru breastfeeding set baru sampai!! Meh2 cuba. Sy jual murah2 je. Niat nk membantu org je. Kalau niat keuntungan, sy dh jual rege pasaran dah. :) insyaallah berkesan. X rugi try tau.

Sms: 0172274269
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 8 Oktober 2012

Omega Guard

Dicatat oleh wuzz_in di 1:15 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
Hari ni sy nk perkenalkan satu produk lagi dr Shaklee. Sy sendiri mengamalkan product ni iaitu* clap hand everyone* OmegaGuard.

Apakah kebaikan Omega Guard ni? Meh aii citer sket ek.. antara nya ialah:
1. Melindungi jantung anda
2. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
3. Mengandungi minyak ikan terbaik di dunia
4. Ultratulen dan bergred farmaseutikal.

Best kan? Sejak makan ni, sy dpt kelebihan ini, senang membuang! Mcm x de kaitan je kan? Tp seriously, mmg betul berlaku taw! :)

Sesapa nk try bisa aja dong. Sms/ call sy di 0172274269@email wazahwahid@ gmail.com

Kita berusaha, Allah yg tentukan kejayaannya. :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ahad, 7 Oktober 2012

Omega Guard

Dicatat oleh wuzz_in di 9:02 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
Hari ni sy nk perkenalkan satu produk lagi dr Shaklee. Sy sendiri mengamalkan product ni iaitu* clap hand everyone* OmegaGuard.

Apakah kebaikan Omega Guard ni? Meh aii citer sket ek.. antara nya ialah:
1. Melindungi jantung anda
2. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
3. Mengandungi minyak ikan terbaik di dunia
4. Ultratulen dan bergred farmaseutikal.

Best kan? Sejak makan ni, sy dpt kelebihan ini, senang membuang! Mcm x de kaitan je kan? Tp seriously, mmg betul berlaku taw! :)

Sesapa nk try bisa aja dong. Sms/ call sy di 0172274269@email wazahwahid@ gmail.com

Kita berusaha, Allah yg tentukan kejayaannya. :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kenapa Kita Perlu Suppleme?

Dicatat oleh wuzz_in di 12:04 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Hari ni sy nk kongsi beberapa sbb kita perlukan supplemen. Antara sbb2 nya ialah:
Reason #1: Insufficient nutrients in
our food. We can’t get all the essential
nutrients we need from food alone.Ini mmg betul. Yelah, mkn sumber calcium mgkin satu serving je per day.jd pe kaedahnya mau dpt cukup?

Reason #2: Poor digestion.penghadaman yg x berjalan lancar menyebabkan nutrients x dpt diserap dgn baik.

Reason #3: Poor food preparation.Biasa masak sayur? Sanggup mkn mentah2? mesti x,kan? Masa proses memasak tu, kebanyakan vitamin akan dimusnahkan. Lagi2 kalau korang mcm sy yg suka betul2 masak, x suka keras2..

Reason #4: Environment toxins.ini sumer org tahu...

Reason #5: Obesity.

Reason #6: Insomnia and Stress.

Reason #7: Hormone Imbalances.

Although both testosterone and
estrogen are present in both males
and females, estrogen is considered
the female hormone and testosterone
the male hormone. A decrease in
testosterone makes it difficult for men
to gain muscle mass, and an excess of
estrogen makes it difficult for both
men and women to lose fat once it is
acquired.

Reason #9: Quality of Life. There are
many nutrients that can improve our
quality of life.Contoh: x cukup vitamin, kita x la terus dpt penyakit, tp kalau kita ambil vitamin, badan akn rasa lebih bertenaga. Jadi sepatutnya mesti kita nk hidup yg lebih berkualiti. .right?

So,sesapa nk try supplement dr Shaklee,sms sy ye! 0172274269



Published with Blogger-droid v1.7.4

Jumaat, 5 Oktober 2012

Lagi testimoni..

Dicatat oleh wuzz_in di 10:39 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam sayang,
Spring cleaning today.Kalau dulu mesti siap dgn 'senjata ': face mask n kain utk lap hingus. Sy mmg x thn habuk. Lepas mengemas biasanya akan bersin berpuluh2 kali n akan berterusan sampai ke ptg. Esoknya, kekadang terus selsema. Org yg x penah rasa, mmg x kan faham rasa terseksa itu. Nak buat apa pun x best sbb asik bersin, mata mesti berair n hidung mula tersumbat. Kepala jadik weng rasanya.Sangat x selesa okeh! Tp ,alhamdulillah tadi sy bersin sekali je . :) Nak tahu rahsianya? mungkin berkesan buat anda juga. :)
SMS : 017-2274269 
Email : wazahwahid@gmail.com

Khamis, 4 Oktober 2012

Testimoni Sendiri Lah pulak!

Dicatat oleh wuzz_in di 7:54 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam, sy nk share testimoni vitamin C dulu k..nnti sy share set bf pulak deh. :)
Dolu2, sy ni resdung. Mmg style pepagi bangun terus idung berair. Masa solat subuh mesti akan mengalir2 tau hingus. Jenuh menahan tau! Memula mkn Shaklee ni ingat ntah2 sama je mcm cap2 yg lain yg penah sy try.Ala2 x percaya la kan.. mkn pon culas2.. tapi sy perasan kalau nk selsema, sy tetiba insof, mkn smpi 2bijik sekali, alhmdulillah,symptoms selsema hilang terus. Sejak tu, sy pon mengamalkanlah vitamin C dr Shaklee. Setelah dkt setahun makan, sy sudah jaaarang selsema, pepagi dah x bersin2, hingus2 pun x de dah.Makan belacan pon dah x pantang. Mmg best lah! Alhamdulillah,syukur teramat sgt.. part paling best bila org puji kulit sy nampak lebih cantik. Awww, x penah org puji kulit aii taw! dah nk masuk umur 30 baru ada org puji. Hins.. hins.. kembang idung aii yg mmg kembang ni. Haha
So,kalau korang nk try,apa lagi, call/sms sy di 0172274269 ye..mcm2 set pon ada. Nk beli vitamin c je pon x de mslh.
:)
P/s: result may vary on each individua.But trying won't hurt,right guys?
0172274269

Published with Blogger-droid v1.7.4

I heart Vitamin C!

Dicatat oleh wuzz_in di 2:05 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Sy nk share Testimoni dr pengguna vitamin c..

Testimoni Pengguna : Vitamin C &
Selsema ( Flu )**
Setiap pengguna Shaklee akan mempunyai
favourite product.Jika saya suka banget
dengan ESP, my biz partner, Ramyah
sukakan Vitamin C. Bermula sebagai
pengguna sahaja dan kini sudah menjadi
pengedar di kawasan Shah Alam.
Mari baca kisah Ramyah dan Shaklee
Vitamin C
Biasa kita dengar, vitamin C untuk selsema
@ kulit cantik, dan senang kita beli di
mana-mana. Saya pun begitu jugak, agak2
nak kena selsema tu, beli jelah mana yang
ada. Tapi end result takdelah menarik pun,
samada kurang berkesan @ sama je.
Sejak pertengahan tahun lepas, memang
amalan pemakanan sihat saya lari. So,
masalah kekurangan nutrisi menjadi-jadi.
Bermula dengan gusi berdarah, sakit
sendi lutut, demam sekali sekala dan
selsema berpanjangan. Seperti biasa bila
berjumpa doktor, ubat yang saya bawak
balik adalah ubat selsema & antibiotik.
Walaupun saya memang tak suka ubat
apatah lagi antibiotik, namun pejam mata,
telan jelah. Pada masa yang sama, saya
tetap makan vitamin c yang ada. Memang
berbulan2 tak ada perubahan, yang ada
hanyalah selsema yang kronik & amat
mengganggu aktiviti harian.
Bulan Mei adalah percubaan saya
bersama vitamin C shaklee. Ini kes try &
error lah. Hampir sebulan, baru saya
perasaan yang saya tak perlukan apa-
apa helaian tisu ataupun paket tisu.
Rupa-rupanya saya sendiri tak
menyedari yang selsema saya dah pulih,
kering betul !!! Alhamdulillah, wow it
works...hanya dengan sebiji sehari je, 180
biji sebotol samada untuk 180 hari atau
kurang apabila tambah dos menjadi 2 biji
Sumber : Ramyah @ Mummy-sihat

*credit to: healthierlife4uandme.blogspot.com*

Korang, sy pun mengalami keadaan yg sama.. nanti I citer pengalaman I pulak ye! :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 3 Oktober 2012

Shaklee 1.0

Dicatat oleh wuzz_in di 8:05 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam sayang,
Sy kini adlh independent distributor bg Shaklee. Sy ada sediakan trial pack bg yg disebutkan dibawah dgn harga yg amat istimewa. Serious,mungkin korang x kan dpt harga ni unless korang sendiri jd ahli! :)
1. Trial pack breastfeeding( RM 65)
2.TRIAL PACK SKIN BOOSTER( cantik kulit) (RM 63)
3.TRIAL PACK RESDUNG( RM 41)
ADa set lain juga. Sms saya utk pertanyaan lanjut ye.. 0172274269
p/s:semua harga beserta postage ye!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jumaat, 28 September 2012

Fuhhhh..Tiup!Tiup!

Dicatat oleh wuzz_in di 12:03 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Saya adalah amat gila lama tidak menghapdet blog.Terharu pulak Lia telah menegur kerana sudah lama tak menghapdet.Lia ni kenal masa menyusukan Afiq dulu..Kira sahabat susuan la nih.hehe..sedar tak sedar, Lia udah bersalin pon.Sy baru tau.Dah nak abes pantang pon Lia ..hehe..

Lately takde lah menda sgt berlaku dlm  kehidupan org biasa2 macam sy kan..kalau sedih2 tu barulah teringat nak mem'blog'.Jahat,kan?hehe..Skrg mcm bizi mencari cara utk memantopkan lagi masa depan duit sy..Mahu membuat pinjaman bank kah?ke,mau kumpul saja duit manyak2?undecided lagi..

BTW, sy sudah menjadi ahli Shaklee tau,jadik jika anda mahu men'try',boleh email no..sy bagi harga ahli je.Jangan takut neh.Sy mmg tak amik untung mana pon.Sehengget dua je pon kalau ada..

Insyaallah, ada masa sakan sy membebel lagi di sini. Jalga yo!

Sabtu, 11 Ogos 2012

Ramadhan

Dicatat oleh wuzz_in di 11:02 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Ramadhan,
I'm gonna miss u..
The peacefulness,
Togetherness,
Happiness,
And,
The forgiveness,
Please Ya Allah,
Let us meet again next year,
For I'm still so deep,
Drowning in my own sin...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 17 April 2012

Bento 2

Dicatat oleh wuzz_in di 4:39 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
Dah lama x citer pasal bento. Harini tergerak nk cerita pulak. :)
Bento pg sy has bwk wonton style Singapore pie.sila bygkn jer sbb dah slmt masuk perut. Hihi..
Tghari sy bwk spaghetti style suka ati aku jer. Hihi.. tp serious.enak bangat walaupon sudah sejuk. Sungguh!
berat sy hanya turun sekilo. Lg 4kg ..harap dpt turunkan sblm conceive adik Auni. :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 2 April 2012

Tabah,Sabar

Dicatat oleh wuzz_in di 1:33 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Minggu ini sy diuji dgn mehnah Allah yg paling sy takuti sekali kerana tiap kali mehnah ini Allah beri, tiap kali jua lah sy berasa kesabaran sy hampir mendekati angka negative.

Wah, mcm besar sgt lah ujian itu ye?x besar pon, tp teramat berat bg sy. Kedua 2 ank sy x sihat. Auni demam tiba 2 selama 4 hari, tak mau mkn n menyusu langsung kerana ulser digusi nya. Malam2 merengek, menangis x mahu tidur. Pedih rasa hati bila ank begitu. Kita nk buat apa pon x boleh...

Afiq pulak asik rasa 'semut 2' dibetis.. korang mesti tau perangai sy yg suka sgt baca pasal penyakit n symptoms nya.. Tingling sensation are correlated to multiple sclerosis. Nauzubillahiminzalik!jauhkan penyakit itu dari keturunanku Ya Allah... Dah masuk 4 hari Afiq begitu.. (T-T)

En Suami pulak OT jer. Jadi sy mengadap ank yg begitu sensorang tiap2 hari. Hari yg dia x de OT, pulang pulak lewat kerumah. (T-T)..Nasib sy...

Keadaan ni mensebabkan sy hampir2 putus asa.. teruk kan? mulalah sy terpikir, kenapalah org sibuk nk kawin? byknya dugaan n tanggungjawab yg dtg beserta perkahwinan, mereka sedar x?seronoknya zaman bujang dulu.. tp kalau Allah takdirkan sy x kahwin dulu, mehnahnya mungkin lain pula, betul x?kita mmg x boleh lari.. bagaimana nk mengaku hamba yg taat sedangkan x pernah diuji?

Mak sy selalu kata, membesarkan ank bukanlah tugas yg mudah. Tiap masa berendam air mata. Mak, Ja sedang menghadapinya. Patutlah besar sungguh pahala menjadi ibu..

Anak 2 ku, Afiq n Auni, sihatlah segera sayang...

To myself: please,please, be strong.
Wazah shii, himnasaeyo!! kasum -i, mani him dura yo,hajiman, fighting!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 26 Mac 2012

Kecewa Amat.

Dicatat oleh wuzz_in di 5:59 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
I start today with a bad note.Yesterday's SPM results hit me straight in my stomach. 100% for Biology, but only C+ as the highest mark.Benci!!!! sumpah,I did all I can.Even the students told me so many of my given questions end up in the SPM paper..but then,how come you all only get C+???how??

I'm totally in deep sh**.I'm gonna die with my eyes open in the curricular meeting.I really mean it.I'm gonna die..because other science subject got A- and B+ as their highest mark..Bio not even B-...sapelah yg bodoh x pandai ajar tu! huwaaaa...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 20 Mac 2012

Bad teacher,Good teacher

Dicatat oleh wuzz_in di 7:40 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Hari ni tetiba terpanggil nk menulis pasal tajuk diatas.. Sy mmg seorang cikgu through and through. Mmg dr kecik sy nk jd cikgu. Walaupon di mulut sy akn kata nk jadik doktor( arwah abah yg pesan gitu. Itu cita2 dia utk sy).Sbb apa sy suka jadi cikgu? sbb sy suka nk share ilmu sy dgn org.Sangattt suka. Tapi kenyataannya,

Bila sy jd cikgu, dlm satu kelas yg saya ajar, boleh kira berapa org yg nk berkongsi ilmu dgn sy. Seriously! Sy punya jenis pengajaran adlh tegas.itu pasal x de murid yg suka sy.. Yg suka sy biasanya bdk kelas pandai sbb sy jarang marah..
Adakah cikgu yg baik adalah yg suka tersenyum mesra, berborak dgn ank murid, pelajar buat apa pon kita tgk je?
Tak baik ke guru yg menegur pelajarnya dgn niat supaya mereka berubah? Jika ya,then I'm a bad teacher. A really bad one.
Sbb kat skolah sy ada sorang akak ni, dia senyum je. X penah marah. Pastu senyap je orgnya. X ckp selagi kita x start dulu. Dlm kelas pon gitu. Suara pon slow jer.. tp ank murid dia elok diam. Yg tido tu biasalah. Tp kesimpulannya,mmg peaceful gile lah kelas dia.

Yg sy ni, bdk x hormat pon. Bila sy tegur melawan je. Ada sorang budak gemuk ni, tiap kali sy tegur, dia akn buat muka. Siap mengutuk 2 under his breath lak tu.. kalau x pikir betul 2,mmg mkn pelempang je bdk tu kat kelas sy. Tp skrg sy dah x lyn dia. Lantak mu lah.. am I a good teacher now?*sigh*
Yelah, sy terjerit 2 masa kelas tu, ada org kesah? sikit haram pon diorang x peduli. Kesian sy...
sy sgt jeles dgn akak tu. X yah pikir susah 2.bdk elok jer diam..
Tp sy x thn utk jd cikgu yg baik selamanya.. aduyai.. apo nk dikato.. tp sy berdoa, biarlah tindakan sy ini mmbawa kebaikan kpd ank murid sy. Aminnn...

Notakaki: tetiba berat sy turun 1,kg lah smlm. Harap terus kekallah ia terbuang lemak itu. :)

Bento arini: bread with cheese and nasik+ salad+asam pedas. Alhmdulillah,konyang acik. :)


Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 3 Mac 2012

Bizi!

Dicatat oleh wuzz_in di 4:09 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
2-3 hari ni sekolah sy sibuk je keadaannya..Sebabnya ada pemantau dr JPN Perak nk dtg.. pemantau kerjanya carik salah org jelah kan. Dah scope tugas begitu. Tp yg terseksa adlh cikgu nya. Kerja pengkeranian pon dah brlmbak...

Tahun ni jawatan sy berlambak la pulak. Tension gue! SPBT gue, panitia biology gue,persatuan sains juga gue..waduh2.. bikin pusing nih! File spbt jer ada 9 okeh,biology 2,persatuan 1.jumlanya: 12!!!! Korang ade? Huhuhu...

Doa sy: "Ya Allah ya tuhanku, jgn lah pemantau dtg ke sekolahku, jgnlah sesiapa nk check filing n kerja aku... aminnnn.... "
tapi..
Korang jgn salah faham tau. Kerja sy dah setel tau.. takut je yg sebenarnya.. sy pemalas, tp kerja sy insyaallah siap.. :)

Bento hari ni: pratha, salad n blackpepper chicken. Sedaplah ayam tu, pdhal masak cincai gile. Serious! tp pratha keras. Mcm plywood tau! sbb overcooked la plak.. sibuk mengacau nasik goreng wat org2 dirumah.. :)
btw, berat mcm stabil je dah.. Mintak nya leh la keluar dr zon bmi 25 ni... amin..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 1 Mac 2012

Iqra' !

Dicatat oleh wuzz_in di 5:04 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
Skrg ni sy sdg berusaha keras utk mengajar Afiq Amsyar mengaji. Baru masuk page 3 iqra' satu.. jenuh! baru sy faham gimana cbrn mengajar sang kanak2 ..belum pon sy mula mengajar, Afiq dah berair mata dah.. tiap huruf yg disebut diiringi deraian air mata. Syahdu syahdan ko... :) mmg x elok rotan ank, tp sy geram, ku rotan jugak sikit2.. :) jahatkan? huruf ABC jgn harapla ,mmg harus x kenal lgsung. Huaaaa...

Afiq mmg mengada. Tp alhmdllh sudah semakin OK.He has been worst before..skrg turn Auni pulak.. Mengada nya ya ampunnn.. Dah la kuat merajuk.. nasib still comel.. mrajuk n mengada pon, rasa nk gigit jer, x la rasa nk rotan. Hihi...
Bento arini adalah roti+ keju+ salad.Tengahari plak nasik+ ikn tmbn+ tomyam sayur byk...
.
.
Semoga berat sy turunlah.. huahua.. lari tajuk dah ni.. :)
.
.
Semoga Allah lembutkanlah hati ank2 sy supaya senang dibentuk menjadi Muslim n muslimat sejati. Aminn..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 29 Februari 2012

Bento!

Dicatat oleh wuzz_in di 3:16 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Salam,
I'm on diet!percaya x?muahaha... sy sdg berusaha utk berdiet. Sy sudah masuk zon bmi 25 keatas. Okey,sy adlh takut dan sy lihat dan dpt memegang baaaanyak lemak diperut ini. Ye,sy sudah obese.tinggi 152 cm,tp berat nak sama dgn org tinggi 160 cm.pepahamla kan.. hihi.. semua org kata sy x nmpk gemuk. Read:semua. Mmg sy akui sy x la nmpk gemuk sgt. Cer teka sebab apa? Sebab.... semua lemak dok kat bahagian yg org susah nk nmpk iaitu pinggang n kebawah. Leh imagine? pandai pon.. hihi

Oleh sbb itu, saya membawa bento hari2.. harini bento pg adlh roti cicah kari mamak( no santan okeh!). Roti sy uli sampai berpeluh ketiakla petang semalam. :) tengahari pulak, sy bungkus salad,kari mamak lg n nasik.. eleh, x diet pon kan??? tp cukup diet lah bg sy yg biasanya mkn laaagi byk dr itu. :)

Jadi kwn 2 sekalian, silalah doakan diet sy ni menjadi dan dpt jadi seselim sblm ngandung Auni aritu yer.. :)

p/s: sy baru dpt tahu kawan sy yg lemah lembut cantik manis rupanya kawin dgn duda. Tp duda tu adlh duda muda n x de ank. Duda itu juga adalah hensem- bergaya -kalau -sy -pon -sy -nak -jgk. :) x sgka sgt.. dah 2 thn baru sy tahu.. yg ptg 2-2 hepi amat n dpt baby boy pon... moga bahgia terus yer kak...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 28 Februari 2012

DUIT OH DUIT

Dicatat oleh wuzz_in di 6:21 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Sempena baru dpt gaji ni, sy nk bercakap ttg duit la... :)
Sy baru mmbeli kereta. Cai jer.. sbb mcm x mmpu la nk beli cap hebat 2..jadinya hanya Exora H-line( A) yg jadi kereta pertama sy. Bulan2 700++..seronok jgk rasa naik kereta baru. Part paling best adalah bau leather nya itu. Mmg x boleh blah la kan. Selama ni dok pakai wira cabuk lakiku itu jer. Terasa la ke 'best' an nya walaupon sekadar kereta cai jer. Alhamdulillah...

Tapi sejak beli kereta tetiba sy terasa mcm 'semput2 ' je sekarang.. rupanya 700 je pon sy sudah senak. Nasib x beli cap yg hebat tu. Kalau tak... laaagi naya!

tp yg peliknya, selama ni, mana perginya duit 700 tu? Dinar yg sy beli baru berapa keping sangat.. duit dlm bank haram x de.. yg ada duit tabung haji pasal tiap 2 bulan sy potong gaji masuk situ.. semua jadi ta*k ke pon?( walaupon mgkin jgk la sbb sy kan obese skrg. Huwaaaaa).. rupanya susah hidup x berduit ni.. sy x penah rasa begini.. alhmdulillah sy sempt beli benda yg sy nk.. laptop,handphone, premium beautiful, freestyle,handbag,dinar, cloth diaper, aksesori bf.. sempat la sy merasa.. patutnya kalaulah sy simpn 700 tu dr awal kerja, mesti dah berpuluh ribu duit sy.. isk. Nyesal mak!!

sekarang sy dah faham la penderitaan org x berduit. Kesiannya! tp sy nekad, kalau naik gaji nnti,( harap naik lah cepat!!!) Sy nk simpn duit byk2, bkn nk kaya, tp biar ada persediaan dimasa depan.. hihi.. tinggi angan 2 minah jenin ni kan? :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 25 Februari 2012

Salam Tahun Baru!

Dicatat oleh wuzz_in di 8:24 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam,
Wah, berhabuk tahap cipan sudah blog sy ini. Tp x kesahla, since x de org lain baca pon kecuali saya. :)

Tahun ni x bermula dgn smooth sbb sy byk kerja amat. Tp alhmdulillah,still manageable. Tahun ni jadik cikgu spbt. Terperuk dok dlm bilik spbt yg panas amat tu. But then,the bright side is,I get all the job done!which never happen when I work in staff room.amazing! tau dah kenapa. Ku sedar diri.. sbb dok sorang 2,can't talk to anyone, so better do your job kan. Terbukti how talkative I am.seriously.

Auni will go for another blood test in May.She's currently anaemic with hb around 9-10.resah hati sy. Pikir mcm 2..and mind u,all the thinking is never a good one.*sigh*..

Auni is yet to talk.bukan x boleh. X mau.. padahal she's 16 months already. Aish, that cheeky girl.. :) by the way,did u guys notice, our baby 's head smell heavenly, kan?? seriously, those masam smell really smells heavenly. ;) but wait till they're 3years old. The smell will change into nasty one.hihi

Afiq still refuse to go to school.only want"moto becar "..that boy..umph.. but I see some potential in him.taught him iqra and alhmdulillah,he can catch up what I teach quite well..

I still dbf my girl.Still keep myself from getting pregnant..Maybe the end of the year,I'll try to conceive the third one..permudahkanlah ya Allah...



Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 3 November 2012

Kebaikan Alfalfa

Alfalfa Complex Shaklee
----------------------------
Mempunyai 1001 khasiat yang tersembunyi,
antaranya :
* Mengurangkan masalah keputihan wanita
* Bertindak sebagai PERAPAT, seperti kacip
fatimah
* Detox
* Masalah Kewanitaan
* Ekzema, Resdung, Alahan, Asma
* Melegakan masalah ketika haid
* Mengurangkan rasa lesu dan letih

Banyak kan manfaatnya? Kalau korang nak tahu, alfalfa telah digunakan sbg herbal medicine sejak 1500 tahun yg lalu! Mesti ia berkesan hingga mampu bertahan sehingga kini.Alfalfa ni glemer sbb mmg banyak manfaatnya kpd wanita khususnya. Dgn pengambilan alfalfa, masalah keputihan, haid yg x teratur dpt diselesaikan dgn jayanya. Lebih2 lagi jika selepas bersalin.

Pengalaman sy sendiri selepas bersalin ank kedua, sy mula consume Shaklee( dan terus jatuh chenta!), keputihan yg amat menyusahkn itu langsung tiada. Bersih! Masa ank pertama, toksah cerita. :)

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaanatau ingin mencuba,boleh hubungi sy di 0172275269.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 29 Oktober 2012

Melawan Selsema Dengan Hanya Supplemen

Salam,
Hari raya kedua aritu sy telah terseksa jiwa raga sbb selsema tetiba. Bangun lepas subuh dah start bersin2. nice! Huhu.. pastu sy terus telan vitamin c sebijik -dipatah dua. Hidung mula la gatal2 nk terbersin semedang. 2-3 jam pastu sy mkn lg vitamin c sebijik. Tghari tu sy dah rasa lembik2, mengantuk, mata pun mcm x larat bukak. Badan rasa sejuk2 dah. Auni bising2 nk nenen. Sy pe lagi, layankan ajelah. Untungnya Auni tido, sy pon out sekali. Hehe.. tido 3 jam jugak. Dasat aku! Hehe..

Selepas 3 jam,bgn tu rasa x sedap jugak. Terus ambik lg sebijik vitamin c.pastu pi solat zuhur. Alhamdulillah,terus stop bersin n badan rasa segar. Snot2 sumer ilang! Syukur sgt..the rest of d day terus ilang selsema. :)

Malam b4 tido sy mkn lg sebijik. Had nya adlh 4 bijik..

Best kan? Mahu juga sihat dgn hanya supplement? Contact sy ye! 0172274269
Published with Blogger-droid v1.7.4

Hb low in pregnancy~

Salam,
Selamat eidul adha kengkawan! Terlewat sudah.. :)

nak tido dh tp mau share testi customer sy yg menghadapi hb low masa preggy.tension taw! Sy sudah pernah alaminya.. kawan ni baru cuba utk 7 hari. Hb naik dr 9.7-->10.7!!selama ni dok makan kerang, bayam bagai, hampeh je x naik. Alhamdullillah sesangat dgn pengambilan vitalea terus naik. Syukur...

Nak try? Sms jer.. 0172274269
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 24 Oktober 2012

Salam Aidiladha

Salam,
Hari ni hari Arafah. Mmg teringin sgt nk puasa. Tapi atas sebab2 tertentu x dapat sy berpuasa. Sedih sgt.. :(

Kengkawan ada ber 'korban' ke tahun ni? Sy ni last minute je join satu bhg, tp x tau lg jadi ke tidak sbb x cukup org..

Salam aidiladha kengkawan. Makan sup bebanyak ye.setahun sekali jer.. hehe..

-sy -yg -kuciwa -x- dpt -pose-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 22 Oktober 2012

2 TAHUN SUDA...

Salam,
Boleh pulak lupa nk hapdet, semalam ank dara sy sudah dua tahun la!Alhamdulillah,sudah cukup 2 tahun menyusu... terima kasih Allah. .syukur amat.. next, kena mula berusaha tangga kejayaan la.hehe..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 18 Oktober 2012

SUPPLEMENT@REAL FOOD ???

Salam,
Seminggu dua ni, ramai pulak rakan2 di FB mengamuk kerna menyampah dgn iklan2 supplement yg seolah mencadangkan x perlu makan makanan lain if sudah mkn supplement. Sy yg menjual pun terasa tempiasnya. TAPI. sy TAK PERNAH suggest supplement menggantikan makanan, okeh. NEVER! CHOLTE ANDUEI! ha,kan dh skipping korea yg x betul tu. :)

When u read S.U.P.P.L.E.M.E.N.T, what do u understand by that word? Ngok la org yg cuba menggantikn real food with supplement. Hidup sekali cuma, kalau takat nk mkn vitamin je, baik toksah.

Peeps,enjoy real food.Whatever supplement out there ,no matter how good they claimed it to be,it will never replace the goodness of real food.Never.

Take supplement sparingly.Don't be too rigid.Contoh nya sy sendiri. Bukannya sy ambik segala mak nenek tu hari2. selang2 sehari. Kan ada byk jenis. Be creative. Know your own body.Feel like flu is coming,take vitamin c.feel tired,take b complex. Having backaches, take osteomatrix.
Shaklee have a wide variety of supplement. Each with specific function. Use it accordingly.Be smart ok.

To those who need supplement for certain problems( milk booster, infertility, skin problem,weight management, etc) u can get free consultation from me.SMS to 0172274269 k.

Regards,
Wazahwahid.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 13 Oktober 2012

Trial Pack Shaklee

Salam,

Stok baru breastfeeding set baru sampai!! Meh2 cuba. Sy jual murah2 je. Niat nk membantu org je. Kalau niat keuntungan, sy dh jual rege pasaran dah. :) insyaallah berkesan. X rugi try tau.

Sms: 0172274269
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 8 Oktober 2012

Omega Guard

Salam,
Hari ni sy nk perkenalkan satu produk lagi dr Shaklee. Sy sendiri mengamalkan product ni iaitu* clap hand everyone* OmegaGuard.

Apakah kebaikan Omega Guard ni? Meh aii citer sket ek.. antara nya ialah:
1. Melindungi jantung anda
2. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
3. Mengandungi minyak ikan terbaik di dunia
4. Ultratulen dan bergred farmaseutikal.

Best kan? Sejak makan ni, sy dpt kelebihan ini, senang membuang! Mcm x de kaitan je kan? Tp seriously, mmg betul berlaku taw! :)

Sesapa nk try bisa aja dong. Sms/ call sy di 0172274269@email wazahwahid@ gmail.com

Kita berusaha, Allah yg tentukan kejayaannya. :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ahad, 7 Oktober 2012

Omega Guard

Salam,
Hari ni sy nk perkenalkan satu produk lagi dr Shaklee. Sy sendiri mengamalkan product ni iaitu* clap hand everyone* OmegaGuard.

Apakah kebaikan Omega Guard ni? Meh aii citer sket ek.. antara nya ialah:
1. Melindungi jantung anda
2. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
3. Mengandungi minyak ikan terbaik di dunia
4. Ultratulen dan bergred farmaseutikal.

Best kan? Sejak makan ni, sy dpt kelebihan ini, senang membuang! Mcm x de kaitan je kan? Tp seriously, mmg betul berlaku taw! :)

Sesapa nk try bisa aja dong. Sms/ call sy di 0172274269@email wazahwahid@ gmail.com

Kita berusaha, Allah yg tentukan kejayaannya. :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kenapa Kita Perlu Suppleme?

Salam,
Hari ni sy nk kongsi beberapa sbb kita perlukan supplemen. Antara sbb2 nya ialah:
Reason #1: Insufficient nutrients in
our food. We can’t get all the essential
nutrients we need from food alone.Ini mmg betul. Yelah, mkn sumber calcium mgkin satu serving je per day.jd pe kaedahnya mau dpt cukup?

Reason #2: Poor digestion.penghadaman yg x berjalan lancar menyebabkan nutrients x dpt diserap dgn baik.

Reason #3: Poor food preparation.Biasa masak sayur? Sanggup mkn mentah2? mesti x,kan? Masa proses memasak tu, kebanyakan vitamin akan dimusnahkan. Lagi2 kalau korang mcm sy yg suka betul2 masak, x suka keras2..

Reason #4: Environment toxins.ini sumer org tahu...

Reason #5: Obesity.

Reason #6: Insomnia and Stress.

Reason #7: Hormone Imbalances.

Although both testosterone and
estrogen are present in both males
and females, estrogen is considered
the female hormone and testosterone
the male hormone. A decrease in
testosterone makes it difficult for men
to gain muscle mass, and an excess of
estrogen makes it difficult for both
men and women to lose fat once it is
acquired.

Reason #9: Quality of Life. There are
many nutrients that can improve our
quality of life.Contoh: x cukup vitamin, kita x la terus dpt penyakit, tp kalau kita ambil vitamin, badan akn rasa lebih bertenaga. Jadi sepatutnya mesti kita nk hidup yg lebih berkualiti. .right?

So,sesapa nk try supplement dr Shaklee,sms sy ye! 0172274269



Published with Blogger-droid v1.7.4

Jumaat, 5 Oktober 2012

Lagi testimoni..

Salam sayang,
Spring cleaning today.Kalau dulu mesti siap dgn 'senjata ': face mask n kain utk lap hingus. Sy mmg x thn habuk. Lepas mengemas biasanya akan bersin berpuluh2 kali n akan berterusan sampai ke ptg. Esoknya, kekadang terus selsema. Org yg x penah rasa, mmg x kan faham rasa terseksa itu. Nak buat apa pun x best sbb asik bersin, mata mesti berair n hidung mula tersumbat. Kepala jadik weng rasanya.Sangat x selesa okeh! Tp ,alhamdulillah tadi sy bersin sekali je . :) Nak tahu rahsianya? mungkin berkesan buat anda juga. :)
SMS : 017-2274269 
Email : wazahwahid@gmail.com

Khamis, 4 Oktober 2012

Testimoni Sendiri Lah pulak!

Salam, sy nk share testimoni vitamin C dulu k..nnti sy share set bf pulak deh. :)
Dolu2, sy ni resdung. Mmg style pepagi bangun terus idung berair. Masa solat subuh mesti akan mengalir2 tau hingus. Jenuh menahan tau! Memula mkn Shaklee ni ingat ntah2 sama je mcm cap2 yg lain yg penah sy try.Ala2 x percaya la kan.. mkn pon culas2.. tapi sy perasan kalau nk selsema, sy tetiba insof, mkn smpi 2bijik sekali, alhmdulillah,symptoms selsema hilang terus. Sejak tu, sy pon mengamalkanlah vitamin C dr Shaklee. Setelah dkt setahun makan, sy sudah jaaarang selsema, pepagi dah x bersin2, hingus2 pun x de dah.Makan belacan pon dah x pantang. Mmg best lah! Alhamdulillah,syukur teramat sgt.. part paling best bila org puji kulit sy nampak lebih cantik. Awww, x penah org puji kulit aii taw! dah nk masuk umur 30 baru ada org puji. Hins.. hins.. kembang idung aii yg mmg kembang ni. Haha
So,kalau korang nk try,apa lagi, call/sms sy di 0172274269 ye..mcm2 set pon ada. Nk beli vitamin c je pon x de mslh.
:)
P/s: result may vary on each individua.But trying won't hurt,right guys?
0172274269

Published with Blogger-droid v1.7.4

I heart Vitamin C!

Salam,
Sy nk share Testimoni dr pengguna vitamin c..

Testimoni Pengguna : Vitamin C &
Selsema ( Flu )**
Setiap pengguna Shaklee akan mempunyai
favourite product.Jika saya suka banget
dengan ESP, my biz partner, Ramyah
sukakan Vitamin C. Bermula sebagai
pengguna sahaja dan kini sudah menjadi
pengedar di kawasan Shah Alam.
Mari baca kisah Ramyah dan Shaklee
Vitamin C
Biasa kita dengar, vitamin C untuk selsema
@ kulit cantik, dan senang kita beli di
mana-mana. Saya pun begitu jugak, agak2
nak kena selsema tu, beli jelah mana yang
ada. Tapi end result takdelah menarik pun,
samada kurang berkesan @ sama je.
Sejak pertengahan tahun lepas, memang
amalan pemakanan sihat saya lari. So,
masalah kekurangan nutrisi menjadi-jadi.
Bermula dengan gusi berdarah, sakit
sendi lutut, demam sekali sekala dan
selsema berpanjangan. Seperti biasa bila
berjumpa doktor, ubat yang saya bawak
balik adalah ubat selsema & antibiotik.
Walaupun saya memang tak suka ubat
apatah lagi antibiotik, namun pejam mata,
telan jelah. Pada masa yang sama, saya
tetap makan vitamin c yang ada. Memang
berbulan2 tak ada perubahan, yang ada
hanyalah selsema yang kronik & amat
mengganggu aktiviti harian.
Bulan Mei adalah percubaan saya
bersama vitamin C shaklee. Ini kes try &
error lah. Hampir sebulan, baru saya
perasaan yang saya tak perlukan apa-
apa helaian tisu ataupun paket tisu.
Rupa-rupanya saya sendiri tak
menyedari yang selsema saya dah pulih,
kering betul !!! Alhamdulillah, wow it
works...hanya dengan sebiji sehari je, 180
biji sebotol samada untuk 180 hari atau
kurang apabila tambah dos menjadi 2 biji
Sumber : Ramyah @ Mummy-sihat

*credit to: healthierlife4uandme.blogspot.com*

Korang, sy pun mengalami keadaan yg sama.. nanti I citer pengalaman I pulak ye! :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 3 Oktober 2012

Shaklee 1.0

Salam sayang,
Sy kini adlh independent distributor bg Shaklee. Sy ada sediakan trial pack bg yg disebutkan dibawah dgn harga yg amat istimewa. Serious,mungkin korang x kan dpt harga ni unless korang sendiri jd ahli! :)
1. Trial pack breastfeeding( RM 65)
2.TRIAL PACK SKIN BOOSTER( cantik kulit) (RM 63)
3.TRIAL PACK RESDUNG( RM 41)
ADa set lain juga. Sms saya utk pertanyaan lanjut ye.. 0172274269
p/s:semua harga beserta postage ye!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jumaat, 28 September 2012

Fuhhhh..Tiup!Tiup!

Salam,
Saya adalah amat gila lama tidak menghapdet blog.Terharu pulak Lia telah menegur kerana sudah lama tak menghapdet.Lia ni kenal masa menyusukan Afiq dulu..Kira sahabat susuan la nih.hehe..sedar tak sedar, Lia udah bersalin pon.Sy baru tau.Dah nak abes pantang pon Lia ..hehe..

Lately takde lah menda sgt berlaku dlm  kehidupan org biasa2 macam sy kan..kalau sedih2 tu barulah teringat nak mem'blog'.Jahat,kan?hehe..Skrg mcm bizi mencari cara utk memantopkan lagi masa depan duit sy..Mahu membuat pinjaman bank kah?ke,mau kumpul saja duit manyak2?undecided lagi..

BTW, sy sudah menjadi ahli Shaklee tau,jadik jika anda mahu men'try',boleh email no..sy bagi harga ahli je.Jangan takut neh.Sy mmg tak amik untung mana pon.Sehengget dua je pon kalau ada..

Insyaallah, ada masa sakan sy membebel lagi di sini. Jalga yo!

Sabtu, 11 Ogos 2012

Ramadhan

Ramadhan,
I'm gonna miss u..
The peacefulness,
Togetherness,
Happiness,
And,
The forgiveness,
Please Ya Allah,
Let us meet again next year,
For I'm still so deep,
Drowning in my own sin...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 17 April 2012

Bento 2

Salam,
Dah lama x citer pasal bento. Harini tergerak nk cerita pulak. :)
Bento pg sy has bwk wonton style Singapore pie.sila bygkn jer sbb dah slmt masuk perut. Hihi..
Tghari sy bwk spaghetti style suka ati aku jer. Hihi.. tp serious.enak bangat walaupon sudah sejuk. Sungguh!
berat sy hanya turun sekilo. Lg 4kg ..harap dpt turunkan sblm conceive adik Auni. :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 2 April 2012

Tabah,Sabar

Salam,
Minggu ini sy diuji dgn mehnah Allah yg paling sy takuti sekali kerana tiap kali mehnah ini Allah beri, tiap kali jua lah sy berasa kesabaran sy hampir mendekati angka negative.

Wah, mcm besar sgt lah ujian itu ye?x besar pon, tp teramat berat bg sy. Kedua 2 ank sy x sihat. Auni demam tiba 2 selama 4 hari, tak mau mkn n menyusu langsung kerana ulser digusi nya. Malam2 merengek, menangis x mahu tidur. Pedih rasa hati bila ank begitu. Kita nk buat apa pon x boleh...

Afiq pulak asik rasa 'semut 2' dibetis.. korang mesti tau perangai sy yg suka sgt baca pasal penyakit n symptoms nya.. Tingling sensation are correlated to multiple sclerosis. Nauzubillahiminzalik!jauhkan penyakit itu dari keturunanku Ya Allah... Dah masuk 4 hari Afiq begitu.. (T-T)

En Suami pulak OT jer. Jadi sy mengadap ank yg begitu sensorang tiap2 hari. Hari yg dia x de OT, pulang pulak lewat kerumah. (T-T)..Nasib sy...

Keadaan ni mensebabkan sy hampir2 putus asa.. teruk kan? mulalah sy terpikir, kenapalah org sibuk nk kawin? byknya dugaan n tanggungjawab yg dtg beserta perkahwinan, mereka sedar x?seronoknya zaman bujang dulu.. tp kalau Allah takdirkan sy x kahwin dulu, mehnahnya mungkin lain pula, betul x?kita mmg x boleh lari.. bagaimana nk mengaku hamba yg taat sedangkan x pernah diuji?

Mak sy selalu kata, membesarkan ank bukanlah tugas yg mudah. Tiap masa berendam air mata. Mak, Ja sedang menghadapinya. Patutlah besar sungguh pahala menjadi ibu..

Anak 2 ku, Afiq n Auni, sihatlah segera sayang...

To myself: please,please, be strong.
Wazah shii, himnasaeyo!! kasum -i, mani him dura yo,hajiman, fighting!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 26 Mac 2012

Kecewa Amat.

Salam,
I start today with a bad note.Yesterday's SPM results hit me straight in my stomach. 100% for Biology, but only C+ as the highest mark.Benci!!!! sumpah,I did all I can.Even the students told me so many of my given questions end up in the SPM paper..but then,how come you all only get C+???how??

I'm totally in deep sh**.I'm gonna die with my eyes open in the curricular meeting.I really mean it.I'm gonna die..because other science subject got A- and B+ as their highest mark..Bio not even B-...sapelah yg bodoh x pandai ajar tu! huwaaaa...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 20 Mac 2012

Bad teacher,Good teacher

Salam,
Hari ni tetiba terpanggil nk menulis pasal tajuk diatas.. Sy mmg seorang cikgu through and through. Mmg dr kecik sy nk jd cikgu. Walaupon di mulut sy akn kata nk jadik doktor( arwah abah yg pesan gitu. Itu cita2 dia utk sy).Sbb apa sy suka jadi cikgu? sbb sy suka nk share ilmu sy dgn org.Sangattt suka. Tapi kenyataannya,

Bila sy jd cikgu, dlm satu kelas yg saya ajar, boleh kira berapa org yg nk berkongsi ilmu dgn sy. Seriously! Sy punya jenis pengajaran adlh tegas.itu pasal x de murid yg suka sy.. Yg suka sy biasanya bdk kelas pandai sbb sy jarang marah..
Adakah cikgu yg baik adalah yg suka tersenyum mesra, berborak dgn ank murid, pelajar buat apa pon kita tgk je?
Tak baik ke guru yg menegur pelajarnya dgn niat supaya mereka berubah? Jika ya,then I'm a bad teacher. A really bad one.
Sbb kat skolah sy ada sorang akak ni, dia senyum je. X penah marah. Pastu senyap je orgnya. X ckp selagi kita x start dulu. Dlm kelas pon gitu. Suara pon slow jer.. tp ank murid dia elok diam. Yg tido tu biasalah. Tp kesimpulannya,mmg peaceful gile lah kelas dia.

Yg sy ni, bdk x hormat pon. Bila sy tegur melawan je. Ada sorang budak gemuk ni, tiap kali sy tegur, dia akn buat muka. Siap mengutuk 2 under his breath lak tu.. kalau x pikir betul 2,mmg mkn pelempang je bdk tu kat kelas sy. Tp skrg sy dah x lyn dia. Lantak mu lah.. am I a good teacher now?*sigh*
Yelah, sy terjerit 2 masa kelas tu, ada org kesah? sikit haram pon diorang x peduli. Kesian sy...
sy sgt jeles dgn akak tu. X yah pikir susah 2.bdk elok jer diam..
Tp sy x thn utk jd cikgu yg baik selamanya.. aduyai.. apo nk dikato.. tp sy berdoa, biarlah tindakan sy ini mmbawa kebaikan kpd ank murid sy. Aminnn...

Notakaki: tetiba berat sy turun 1,kg lah smlm. Harap terus kekallah ia terbuang lemak itu. :)

Bento arini: bread with cheese and nasik+ salad+asam pedas. Alhmdulillah,konyang acik. :)


Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 3 Mac 2012

Bizi!

Salam,
2-3 hari ni sekolah sy sibuk je keadaannya..Sebabnya ada pemantau dr JPN Perak nk dtg.. pemantau kerjanya carik salah org jelah kan. Dah scope tugas begitu. Tp yg terseksa adlh cikgu nya. Kerja pengkeranian pon dah brlmbak...

Tahun ni jawatan sy berlambak la pulak. Tension gue! SPBT gue, panitia biology gue,persatuan sains juga gue..waduh2.. bikin pusing nih! File spbt jer ada 9 okeh,biology 2,persatuan 1.jumlanya: 12!!!! Korang ade? Huhuhu...

Doa sy: "Ya Allah ya tuhanku, jgn lah pemantau dtg ke sekolahku, jgnlah sesiapa nk check filing n kerja aku... aminnnn.... "
tapi..
Korang jgn salah faham tau. Kerja sy dah setel tau.. takut je yg sebenarnya.. sy pemalas, tp kerja sy insyaallah siap.. :)

Bento hari ni: pratha, salad n blackpepper chicken. Sedaplah ayam tu, pdhal masak cincai gile. Serious! tp pratha keras. Mcm plywood tau! sbb overcooked la plak.. sibuk mengacau nasik goreng wat org2 dirumah.. :)
btw, berat mcm stabil je dah.. Mintak nya leh la keluar dr zon bmi 25 ni... amin..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 1 Mac 2012

Iqra' !

Salam,
Skrg ni sy sdg berusaha keras utk mengajar Afiq Amsyar mengaji. Baru masuk page 3 iqra' satu.. jenuh! baru sy faham gimana cbrn mengajar sang kanak2 ..belum pon sy mula mengajar, Afiq dah berair mata dah.. tiap huruf yg disebut diiringi deraian air mata. Syahdu syahdan ko... :) mmg x elok rotan ank, tp sy geram, ku rotan jugak sikit2.. :) jahatkan? huruf ABC jgn harapla ,mmg harus x kenal lgsung. Huaaaa...

Afiq mmg mengada. Tp alhmdllh sudah semakin OK.He has been worst before..skrg turn Auni pulak.. Mengada nya ya ampunnn.. Dah la kuat merajuk.. nasib still comel.. mrajuk n mengada pon, rasa nk gigit jer, x la rasa nk rotan. Hihi...
Bento arini adalah roti+ keju+ salad.Tengahari plak nasik+ ikn tmbn+ tomyam sayur byk...
.
.
Semoga berat sy turunlah.. huahua.. lari tajuk dah ni.. :)
.
.
Semoga Allah lembutkanlah hati ank2 sy supaya senang dibentuk menjadi Muslim n muslimat sejati. Aminn..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 29 Februari 2012

Bento!

Salam,
I'm on diet!percaya x?muahaha... sy sdg berusaha utk berdiet. Sy sudah masuk zon bmi 25 keatas. Okey,sy adlh takut dan sy lihat dan dpt memegang baaaanyak lemak diperut ini. Ye,sy sudah obese.tinggi 152 cm,tp berat nak sama dgn org tinggi 160 cm.pepahamla kan.. hihi.. semua org kata sy x nmpk gemuk. Read:semua. Mmg sy akui sy x la nmpk gemuk sgt. Cer teka sebab apa? Sebab.... semua lemak dok kat bahagian yg org susah nk nmpk iaitu pinggang n kebawah. Leh imagine? pandai pon.. hihi

Oleh sbb itu, saya membawa bento hari2.. harini bento pg adlh roti cicah kari mamak( no santan okeh!). Roti sy uli sampai berpeluh ketiakla petang semalam. :) tengahari pulak, sy bungkus salad,kari mamak lg n nasik.. eleh, x diet pon kan??? tp cukup diet lah bg sy yg biasanya mkn laaagi byk dr itu. :)

Jadi kwn 2 sekalian, silalah doakan diet sy ni menjadi dan dpt jadi seselim sblm ngandung Auni aritu yer.. :)

p/s: sy baru dpt tahu kawan sy yg lemah lembut cantik manis rupanya kawin dgn duda. Tp duda tu adlh duda muda n x de ank. Duda itu juga adalah hensem- bergaya -kalau -sy -pon -sy -nak -jgk. :) x sgka sgt.. dah 2 thn baru sy tahu.. yg ptg 2-2 hepi amat n dpt baby boy pon... moga bahgia terus yer kak...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 28 Februari 2012

DUIT OH DUIT

Salam,
Sempena baru dpt gaji ni, sy nk bercakap ttg duit la... :)
Sy baru mmbeli kereta. Cai jer.. sbb mcm x mmpu la nk beli cap hebat 2..jadinya hanya Exora H-line( A) yg jadi kereta pertama sy. Bulan2 700++..seronok jgk rasa naik kereta baru. Part paling best adalah bau leather nya itu. Mmg x boleh blah la kan. Selama ni dok pakai wira cabuk lakiku itu jer. Terasa la ke 'best' an nya walaupon sekadar kereta cai jer. Alhamdulillah...

Tapi sejak beli kereta tetiba sy terasa mcm 'semput2 ' je sekarang.. rupanya 700 je pon sy sudah senak. Nasib x beli cap yg hebat tu. Kalau tak... laaagi naya!

tp yg peliknya, selama ni, mana perginya duit 700 tu? Dinar yg sy beli baru berapa keping sangat.. duit dlm bank haram x de.. yg ada duit tabung haji pasal tiap 2 bulan sy potong gaji masuk situ.. semua jadi ta*k ke pon?( walaupon mgkin jgk la sbb sy kan obese skrg. Huwaaaaa).. rupanya susah hidup x berduit ni.. sy x penah rasa begini.. alhmdulillah sy sempt beli benda yg sy nk.. laptop,handphone, premium beautiful, freestyle,handbag,dinar, cloth diaper, aksesori bf.. sempat la sy merasa.. patutnya kalaulah sy simpn 700 tu dr awal kerja, mesti dah berpuluh ribu duit sy.. isk. Nyesal mak!!

sekarang sy dah faham la penderitaan org x berduit. Kesiannya! tp sy nekad, kalau naik gaji nnti,( harap naik lah cepat!!!) Sy nk simpn duit byk2, bkn nk kaya, tp biar ada persediaan dimasa depan.. hihi.. tinggi angan 2 minah jenin ni kan? :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 25 Februari 2012

Salam Tahun Baru!

Salam,
Wah, berhabuk tahap cipan sudah blog sy ini. Tp x kesahla, since x de org lain baca pon kecuali saya. :)

Tahun ni x bermula dgn smooth sbb sy byk kerja amat. Tp alhmdulillah,still manageable. Tahun ni jadik cikgu spbt. Terperuk dok dlm bilik spbt yg panas amat tu. But then,the bright side is,I get all the job done!which never happen when I work in staff room.amazing! tau dah kenapa. Ku sedar diri.. sbb dok sorang 2,can't talk to anyone, so better do your job kan. Terbukti how talkative I am.seriously.

Auni will go for another blood test in May.She's currently anaemic with hb around 9-10.resah hati sy. Pikir mcm 2..and mind u,all the thinking is never a good one.*sigh*..

Auni is yet to talk.bukan x boleh. X mau.. padahal she's 16 months already. Aish, that cheeky girl.. :) by the way,did u guys notice, our baby 's head smell heavenly, kan?? seriously, those masam smell really smells heavenly. ;) but wait till they're 3years old. The smell will change into nasty one.hihi

Afiq still refuse to go to school.only want"moto becar "..that boy..umph.. but I see some potential in him.taught him iqra and alhmdulillah,he can catch up what I teach quite well..

I still dbf my girl.Still keep myself from getting pregnant..Maybe the end of the year,I'll try to conceive the third one..permudahkanlah ya Allah...



Published with Blogger-droid v1.7.4
 

kisahku Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea